Youtube, 6 ayda 120 bin çocuk istismarı videosu sildi

Youtube, 6 ayda 120 bin çocuk istismarı videosu sildi
Youtube, 2021’nin ilk yarısında bu suçları kapsayan yaklaşık 120 bin videoyu platformdan sildi.

YouTube, çocuk istismarına yol açan videoların platforma ne kadar sık yüklendiğini ortaya çıkaran dehşet verici verilerini açıkladı. Açıklamaya göre şirket, 2021’nin ilk yarısında bu suçları kapsayan yaklaşık 120 bin videoyu platformdan sildi.

Çocuk pornosu ya da çocuk istismarı olarak nitelendirilebilecek herhangi bir içeriğe sahip görüntüler, internetin çıkmazları arasında yer alıyor.  Bu tarz içerikler her ne kadar sıkı bir şekilde denetlenip yok edilse ve yayınlayanlar ciddi cezalara çarptırılsa da, videoların yayınlanması engellenemiyor.

120 BİN ÇOCUK İSTİSMARI VİDEOSU

Webtekno'da yer alan habere göre, YouTube, bugün Congress’e yaptığı açıklamada çocuk istismarı kategorisine girebilecek kaç videoyu bu yarıyılda platformdan sildiğini duyurdu. Bu videolara sadece doğrudan çocuk istismarı içerikli videolar değil, cinsel içerikli olmasının yanında 18 yaşından küçükleri barındıran videolar da dahil oldu. Bu sıfatlara uyan 120 bin videoyu 2021’in ilk yarısında platformdan kaldırdığını ifade eden YouTube, aynı zamanda videoları yayınlayan kullanıcıları ‘Ulusal Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi’ne bildirdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar