Yüksekova'da dereye petrol atığı döküldü: 'Doğayı katlediyorlar'

Yüksekova'da dereye petrol atığı döküldü: 'Doğayı katlediyorlar'
Yüksekova'da bulunan dere yatağına dökülen petrol atıkları, yurttaşlar tarafından tepkilere neden oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cengiz Topel Caddesi'ndeki dere, henüz kimliği belli olmayan kişi ya da kişiler tarafından dökülen petrol atıklarıyla kirletildi. Atıklardan kaynaklı siyaha bürünen dereden petrol kokusu yayılıyor. Duruma tepki gösteren yurttaşlar, dere yatağı yakınlarında bulunan bir petrol ofisinin dereyi kirlettiğini ileri sürdü. 

'DOĞAYI KATLEDİYORLAR' TEPKİSİ

Kirliliğe tepki gösteren Lokman Soydan, "Doğa’daki canlı varlıklardan hiçbir şey bırakmadılar. Hepsini katlettiler. Ne balık ne dağ keçisi ne orman bıraktılar. Ormanlarımızı ateşe veriyorlar kimse çıkıp 'neden yaptın' demiyor. Doğamızı katlediyorlar" dedi. 

"Ciğerimiz yanıyor ama elimizden bir şey gelmiyor" diyen Soydan, yetkililere de tepki gösterdi. Soydan, "Kaymakam bey bu yapılanları görmüyor mu? Kaymakam su parası gibi şeyler için insanları sıkıştırmasını biliyor. Ama söz konusu doğa olunca, neden bir şey yapmıyor? İnsan bu kadar da vurdumduymaz olmaz. Dökülen petrol şahsi kişilerin mazotu olamaz. Şahsi bir kişi bu kadar mazotu nereden getirsin" diye konuştu. 

DERENİN ÖNEMİ

Zübeyd Canan ise derenin kirletilmesiyle binlerce canlının hayatının da riske atıldığını söyledi. Canan, "Yazıktır. Yapılan tüm ekimler bu suyla yapılıyor. Dökülen mazot balıkları ve tarım alanlarını zehirler" diye konuştu.  (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar