Yüksekova’da patlama sonrası ev baskınları

Yüksekova’da patlama sonrası ev baskınları
Yüksekova-Şemdinli karayolunun Aşağı Ölçek Köyü mevkiinde yaşanan patlama sonrası 10'a yakın köylü ve iki çoban gözaltına aldı. Çobanların işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

Yüksekova'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından yapılan ev baskınlarında, aralarında çobanların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün öğle saatlerinde askeri personel taşıyan zırhlı minibüsün geçişi esnasında patlama meydana geldi. Yüksekova-Şemdinli karayolunun Aşağı Ölçek (Yêkmala Jêri) Köyü mevkiinde yaşanan patlamada 11’i ağır 19 asker yaralandı. Yaşanan patlama sonrası çevredeki köyler ile Yüksekova ve Şemdinli arası tüm geliş gidişler 8 saat boyunca kapatıldı.

PATLAMA SONRASI EV BASKINLARI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre patlamanın olduğu bölgede inceleme yapan askerler, akşam saatlerinde çevrede bulunan Çukurca (Pagê), Yukarı Ölçek (Yêkmala Jêri) Köyü’nde yaşayan 10'a yakın köylü ve iki çoban gözaltına aldı. Köylüler, dün gece geç saatlerde serbest bırakılırken, çobanlar Levent Er ve Harun Geçirgen ise halen gözaltında tutuluyor.

GÖZALTINDA İŞKENCE

Ayrıca çobanların gözaltında işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi.

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin Azad Geçirgen ve ismi öğrenilmeyen 2 kişiyi de ifadeye çağırdığı öğrenildi.

AVUKAT KISITLILIĞI GETİRİLDİ

Öte yandan gözaltına alınan çobanlar ve ifade vermek için emniyet müdürlüğüne giden 3 kişi için avukat kısıtlaması getirildiği kaydedildi.

Yaşanan patlamaya dair şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar