Zarrab davasında yeni bir tutuklama kararı iddiası

Zarrab davasında yeni bir tutuklama kararı iddiası
Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda CHP'den istifa eden Hüseyin Sipahi için de tutuklama kararı verildiği öne sürüldü.

HABER MERKEZİ- 17 Aralık sürecinde gözaltına alınıp bırakılan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda CHP'den istifa eden Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi'nin ABD'de görülen Reza Zarrab davasında tutuklama kararı olduğu iddia edildi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, söz konusu iddiayı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan CHP'li üye Seyit Ali Aydoğmuş gündeme getirdi. İBB Meclis üyelerini Kudis'te Cuma namazı kılmaya davet eden Hüseyin Sipahi, bir gün önce cemevi yapımını savunduğu için kendisine "Cemevini savunduğu için ceza almadı, tutuklanmadı" diyen CHP'li İBB Meclis üyesi Seyit Ali Aydoğmuş'un sözlerine anlam veremediğini söyledi. Sipahi'nin "Beni övdü mü, yerdi mi anlamadım. Tutuklanmamı mı istiyordun?" şeklindeki sözlerine Aydoğdu şu yanıtı verdi:

"Bundan değil ama Reza Zarrab'dan dolayı tutuklama olursa suçum yok."

Aydoğdu’nun suçlamasına sinirlenen Sipahi, "Benim Amerika’dan haberim yok. Sana Fetöcüler mi haber getirdi?" dedi ve Meclis Salonunu terk etti.

AYDOĞDU: BİLGİYİ AK PARTİ GRUBUNDAN ALDIM

Tartışmanın ardından Hürriyet’e konuşan Aydoğdu, şunları söyledi:

"Geçen ay, İBB Meclis toplantısı öncesi, Ak Parti Grubu’nda, AK Parti kurucusu olduğunu belirten meclis üyesi bir avukat hanım, kızının Amerika’da Reza Zarrab davasını takip ettiğini, bu takip esnasında, savcının Youtube’daki delillere dayanarak, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Hüseyin Sipahi’nin tutuklanması talebinde bulunduğunu kendisine aktardığını söylüyor. Meclis üyesinin bu konuşması esnasında Beyoğlu Belediye Başkanı, CHP’li bir belediye başkanını arayıp, ‘Haberin var mı?’ diyerek, Amerika’daki davada savcının Hüseyin Sipahi’nin tutuklanması talebi olduğunu ve mahkemece kabul edildiği yönünde bilgilendiriyor. Bilgi bu. Ben de buradan öğrendim. Bilgiyi AK Parti Grubu’ndan aldım."

17 ARALIK’TA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bağımsız İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. CHP’den Beşiktaş İBB Meclis üyesi seçilip, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sipahi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda CHP’den istifa etmişti.

Öne Çıkanlar