Zêbarî: KDP, Türkiye'yle çıkarları için işbirliği yaptı

Zêbarî: KDP, Türkiye'yle çıkarları için işbirliği yaptı
'Türkiye, Kürtler arasında kardeş kavgası çıkarmak için defalarca girişimlerde bulundu.'

KDP'nin Türkiye'yle ekonomik çıkarları için işbirliği yaptığını belirten YNK Milletvekili Zikrî Zêbarî, ulusal birlik mesajı vererek, "Kürt halkı, dost ve düşmanını birbirinden iyi ayırmalı" dedi.

Türkiye'nin, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerine başlattığı askeri operasyonlar 6'ncı ayını geride bıraktı. Bölgede yaşanan çatışmalarda Türkiye’nin kimyasal silah kullandığı belirtilirken, KDP'nin özel güçleri de operasyonlara katılıyor. 
 
Türkiye’nin Kürtlere yönelik tavrını ve KDP’nin kurduğu ilişkileri değerlendiren Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Zikrî Zêbarî, Türkiye'yle işbirliği yapan Kürt siyasi partilerin tarihte utançla anılacağını belirtti.  
 
‘ÇÖZÜM İMRALI’DADIR’
 
"KDP, Türkiye'yle ekonomik çıkarları için işbirliği yapmasının yanı sıra en büyük Kürdistan parçasının özgürleşmesi çıkarlarına uymadığı için de işbirliği yapıyor olabilir" diyen Zêbarî, Türkiye'nin bölgedeki saldırıları sonucunda onlarca sivilin şehit edildiğini, çok sayıda köyün tamamen boşaltılarak talan edildiğini söyledi. Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi topraklarına 50 kilometre girdiklerini, ancak söyledikleri gibi bunun PKK ile ilgisinin olmadığına dikkat çeken Zêbarî, "Türkiye, Kürtler arasında kardeş kavgası çıkarmak için defalarca girişimlerde bulundu. Türk devleti şunu çok iyi bilmeli ki; Kürt sorununun çözüm anahtarı İmralı’dır ve bu da Başkan Öcalan’ın özgürlüğüyle mümkündür" ifadelerini kullandı. 
  
‘DOST VE DÜŞMANI İYİ AYIRMALIYIZ’
 
Kürt halkının Türkiye’nin esas amacını bilmesi gerektiğine dikkati çeken Zêbarî, "Kürtleri yenilgiye uğratarak Kürt ulusal kimliğini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bakurê Kürdistan’da önceki seçimlerde HDP seçimlerde 80 kürsü aldı. Ancak Türk devleti, Kürtlerin bu büyük başarısını hazmedemedi ve HDP’yi ortadan kaldırmaya çalıştı. Bir Kürt yönetici olan Selahattin Demirtaş'ı zindana attı, HDP binalarını ateşe verdi" diye konuştu. 
 
'ERDOĞAN SADDAM'DAN DERS ÇIKARSIN'
 
Kürt siyasi partilerinin tüm parçalarda birliklerini sağlaması gerektiğinin altını çizen Zêbarî, devamla şunları söyledi: "Hiç bir Kürt siyasi partisi ulusal sınırları aşmamalı. Kürt halkı, dost ve düşmanını birbirinden iyi ayırmalıdır. Kürtlerin ulusal başarısı yakındır. Umarım Erdoğan, diktatör Saddam Hüseyin’den ders çıkarır. Saddam, bombalama, top atışları ve kimyasal saldırılarla 5 bin köyü harabeye dönüştürdü ve yok etti, 82 bin Kürdü şehit etti, ancak Kürtleri yok edemedi."  (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar