Zelenskiy: Müzakerelerde ana talebimiz derhal ateşkes ve Rus askerlerinin Ukrayna'dan çekilmesi

Zelenskiy: Müzakerelerde ana talebimiz derhal ateşkes ve Rus askerlerinin Ukrayna'dan çekilmesi
Ukraynalı ve Rus heyetler, Belarus'a müzakere için ulaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy videolu mesaj yayınladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ve Ukraynalı heyetler Belarus’ta müzakerelere hazırlanırken yaptığı açıklamada "Müzakerelerde temel konu derhal ateşkes ve Rus birliklerin Ukrayna’dan çekilmesidir" dedi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin beşinci gününde video mesaj göndererek açıklamalarda bulunan Ukrayna lideri Zelenskiy, Avrupa Birliği'nden Ukrayna için özel prosedür kapsamında "derhal üyelik" talebinde bulundu.

Zelenskiy, Belarus'ta başlamak üzere olan müzakereler için "Temel konu derhal ateşkes ve Rus birliklerin Ukrayna’dan çekilmesidir" dedi.

Vladimir Zelenskiy, Moskova'yla görüşmelerin başlamasına dakikalar kala Rus askerlerine seslendi. Zelenskiy, "Hayatınızı kurtarın ve Ukrayna'yı terk edin" dedi.

Zelenskiy'nin, Rusya'yla savaşmaya istekli olmaları halinde askeri deneyimi olan mahkumları serbest bırakacaklarını söylemesi de dikkat çekti.

Zelenskiy Rusya'nın operasyonunun başlamasından bu yana ülkede 16 çocuğun öldüğünü, 45 çocuğun yaralandığını açıkladı. Zelenskiy, çatışmalarda şu ana dek 4 bin 500 Rus askerinin öldüğünü de söyledi.

Ukrayna devlet başkanı, Rusya'ya karşı Avrupa Birliği'nde de derhal üye olmak istediklerini söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar