Zeynep Şenpınar'ı katleden Selim Ahmet Kemaloğlu'na müebbet hapis cezası

Zeynep Şenpınar'ı katleden Selim Ahmet Kemaloğlu'na müebbet hapis cezası
Muğla'da 24 yaşındaki Zeynep Şenpınar'ı öldüren boksöz Selim Ahmet Kemaloğlu 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla'da 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep Şenpınar'ı bıçaklayarak öldürdüğü için yargılanan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kemaloğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Şenpınar'ın annesi Aruz Şenpınar, Kadın Hakları Derneği üyeleri ile aralarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da bulunduğu taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Son sözü sorulan Kemaloğlu, olayın hastalığı nedeniyle meydana geldiğini iddia ederek, "Yönlendirilmiş olmam sebebiyle psikolojim bozulduğu için elim olaya sürüklendim. Başka da söyleyecek sözüm yok" dedi. Mahkeme heyeti, Kemaloğlu'na "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

Selim Ahmet Kemaloğlu, 24 Mayıs 2020'de Zeynep Şenpınar'ı bıçaklayarak öldürmüştü.

Kemaloğlu hakkında "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Öne Çıkanlar