M. Kırmızıgül’ün türküsünü anımsatan cümleyi, 3 Haziran’dan bugüne demokrasi ve ekonomi (ve tabii, Yargı) haberlerine göz atarak test edelim.
BDDK ve SPK, TL'deki değer kaybını haberleştiren ve aralarında ABD merkezli Bloomberg ajansının iki muhabirinin de bulunduğu 50 kişiye dava açıldığı haberi üzerine açıklama yaptı.
Bloomberg'ün iki muhabiri hakkında geçen yıl yaptıkları bir haber nedeniyle dava açılmıştı. Muhabirler 'Türkiye ekonomisinin istikrarını zayıflatmaya çalışmak'la suçlanıyor.
Erdoğan, 'Dövizi tırmandırmaya çalışanlar bedelini ağır öder' demişti.
Bloomberg'te yayınlanan 'ekonomik kriz ve döviz' haberi sonrasında BDDK ve SPK suç duyurusunda bulundu. Savcılık haberi paylaşan ve yorum yapan 50 kişinin cezalandırılmasını istiyor.
Yurttaşın alım gücü düştü, harcama yok. Hükümet, önlem olarak kredi kartı taksit sayılarını gevşetiyor. Uzmanlar parası olmayanın borçlandırılmaya çalışıldığı görüşünde...
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, mobilya, konaklama,alışveriş ve seyahat bileti alımlarında kredi kartı taksitlendirme sürelerini yükseltti.
Türkiye'de 150 milyon lira sermaye ile kurulan Golden Global Yatırım Bankası, kalkınma ve yatırım bankası olarak faaliyet gösterecek.
Moody's, bireylerin 100 bin dolar üzeri döviz alımına bir gün valör uygulamasının bankaların kredi notu açısından negatif etkisi olduğunu ifade etti.
Ekonomist Özyıldız, 'Piyasa oyuncuları, Merkez ve BDDK'nın kararlarını ileride bir sermaye hareketleri kontrolüne dönüşüp dönüşmeyeceğini merak ediyor' dedi.
BDDK'nın 100 bin doların üzerindeki döviz alımı işlemlerinin bir gün valörlü gerçekleşmesi kararının hedefinde 200 kişinin günlük 60 milyon dolarlık işlemi var.
Uzmanlara göre, BDDK'nın 100 bin dolar ve üzeri döviz alımına bir iş günü valör getirmesi büyük döviz alımlarında kayıt dışılığı artıracak.
BDDK, 100 bin doların üzerinde döviz alımına getirilen bir gün bekleme kuralıyla ilgili, 'Düzenleme sadece gerçek kişilerin döviz alımlarını kapsıyor' açıklaması yaptı.
Dün 6.01 seviyelerinde dengelenen dolar/TL, yeni güne BDDK'nın aldığı kararın yankılarıyla başladı. Kurda sabah itibariyle önemli bir hareket yaşanmadı.
BDDK, 100 bin doların üzerinde döviz alımına bir gün bekleme kuralı getirdi. Kurala göre döviz almak isteyenler TL karşılığını bir gün önce yatıracak.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olanların sayısı, mart sonunda 192 bin 903'e ulaştı. Milyoner başına düşen ortalama mevduat 6 milyon 251 bin lira.
Albayrak'ın yılın ilk çeyreğinde iyi bir büyüme verisi geleceği iddiası boşa çıktı. İlk çeyrekte 29 bin işyeri kapandı, batık KOBİ kredisi miktarı bir yılda yüzde 85 arttı.
Resmi verilere göre, kamu bankalarının kredi hacmi 28 Aralık-12 Nisan arasında 100 milyon lira arttı. Krediler, yeni batık krediler yaratıyor...
BDDK verilerine göre bankacılık sisteminde geçen hafta mevduat ve kredi hacmi düşüş kaydederken, takipteki alacaklarda artış görüldü.
2018 yılında net kârı yüzde 32.3 düşüşle 2.52 milyar lira olan Halkbank, kâr payı dağıtmama kararı aldığı yönünde açıklama yaptı.
Milyonerlere son iki ayda 3 bin 481 kişi daha katılırken, milyonerlerin döviz tevdiat hesapları 38.3 milyar lira arttı, TL mevduatları ise 11.7 milyar lira azaldı.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı şubat sonunda183 bin 607 olurken, milyonerlerin toplam mevduatı 1 trilyon 137 milyar lira oldu.
BDDK'nın İş Bankası'na izin vermemesiyle gündeme gelen kâr payı dağıtmama uygulaması artıyor. Garanti'den sonra Akbank da temettü dağıtmayacak.
BDDK ve SPK'nın JP Morgan başta olmak üzere bankalara yönelik başlattığı incelemeyi değerlendiren ekonomistlere göre, bu durum krizi derinleştirecek...
Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 1 Mart itibariyle bir önceki haftaya göre yüzde 2,4 artarak 103 milyar 990 milyon liraya çıktı.
Garanti Bankası, 2018 yılı kârını dağıtmayacağını duyurdu. Geçen hafta BDDK, İş Bankası’nın kâr dağıtım izni için yaptığı başvuruyu kabul etmemişti.
BDDK'nın talebi uygun bulmadığı belirtildi.
BDDK Başkanı Akben, 'İhtiyaç kredilerinde vade 36 aydan 60 aya, fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt kredilerinde de vade 48 aydan 60 aya yükselecek' dedi.
Tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarındaki takip tutarı 750 milyon lira artışla 18 milyar 597 milyon liraya çıktı.
BDDK'nın yönetmelik değişikliğiyle ödemesinde sorun olan ihtiyaç kredilerine 60 aya kadar vadeyle yapılandırma imkanı sağlandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.