İsrail saldırısı altındaki Lübnan'dan Türkiye vatandaşları ile aile üyelerinin Beyrut'a gönderilen iki amfibi gemisiyle tahliye edilme süreci başladı. Limanda toplananlar, güvenliğin kalmaması ve ekonomik zorluklar yüzünden ayrıldıklarını belirtti.
Beyrut Limanı'ndaki patlamada 190'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 6 bini aşkın kişi yaralanmıştı. 300 bin kişi ise patlama nedeniyle yerinden olmuştu.
Beyrut Limanı'nda 200 kişinin öldüğü patlamanın istihbarat raporu hazırlandı. Raporda 'en büyük sorumluluk liman ve gümrük yetkililerinde' denildi.
Patlamada 191 kişinin hayatını kaybettiği, 6 binden fazla kişinin yaralandığı ve birkaç kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı.
Yangın büyük patlamanın yaralarını sarmaya çalışan halkta büyük bir endişeye sebep oldu.
Beyrut'ta geçen ay meydana gelen patlamada en az 190 kişi ölmüş, 6 bin 500'den fazla kişi yaralanmıştı.
Beyrut Belediye Başkanı Jamal Itanı'yi arayan İBB Başkanı, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nı yardımlarla ilgili görevlendirdiğini söyledi.
Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu limana ne geldiğini bilmiyor ama Beyrut'un yükünü almaya hazır.
Resmi açıklamalara göre 154 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada kimlik tespiti için uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip Beyrut'a gidecek.
Beyrut'ta önceki gün meydana gelen patlamada en az 157 kişi öldü, 5 binden fazla kişi yaralandı.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta önceki gün yaşanan büyük patlamadan 10 dakika ile kurtulan Türkiye vatandaşı, yaşadıkları anları anlattı.
Lübnan Kızılhaçı, patlamada 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin kişinin ise yaralandığını bildirdi.
Lübnan, 1943'te Fransa'nın manda yönetiminden kurtularak bağımsızlığına kavuştu ancak iki ülke arasındaki yakın ekonomik ve siyasi ilişkiler bulunuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.