Örgüt, iki doz olduktan yaklaşık 3 ay sonra Sinovac aşısından ek bir doz alınmasını tavsiye etti.
CoronaVac aşısı hakkında yapılan açıklamada 'Güvenlik açısından aşıların uygulanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır' denildi.
Sinovac tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen ‘CoronaVac’ aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi ‘The Lancet’te yayınlandı.
Bir kasaba 25 alana bölünerek, 17 Şubat'tan Nisan ayına kadar 8 hafta boyunca, iki doz arasında 28 gün boşluk bırakılarak 18 yaşını aşkın nüfusun yüzde 95'ine CoronaVac aşısı uygulandı.
CoronaVac, iki doz aşıdan 14 gün sonra ölümleri yüzde 97 oranında, BioNTech/Pfizer ise iki dozdan 14 gün sonra ölümleri yüzde 80 oranında azaltıyor.
Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisinin Türkiye'ye geldiğini duyuran Sağlık Bakanlığı, doz açıklamasında bulunmadı.
Batı tarafından üretilen aşıların gelişmekte olan ülkelere ihracı sınırlı oldu. Bazıları ise acil kullanım onaylarını henüz yeni almış durumdalar.
Türkiye, Endonezya, Çin ve Brezilya'da toplu aşılamalarda kullanılan aşının üreticisi Sinovac konuyla henüz bir açıklama yapmadı.
CHP'li Murat Emir, TİTCK Çin’den getirilen aşıya ‘usulsüz’ şekilde onay verdiğini iddia etti.
Birçok Avrupa ülkesi, aşı kıtlığı nedeniyle Coronavirus aşılamalarını şimdiden erteledi ve hatta durdurdu.
Prof. Dr. Yeşim Taşova, 'aşının tutmadığı' söyleminin, vücudun düşük yanıt verdiği bir grupta görülebileceğini belirterek, aşı olan kişilerin korunmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı, aşının sağladığı koruyuculuk oranını henüz açıklamadı.
Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği aşının Türkiye'de uygulandığı bugünlerde, dünya basınında firmayla ilgili önemli ayrıntılara yer verildi.
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre şu ana kadar aşı yapılan sayısı 964 bini geçti.
Profesör Deborah Dunn-Walters, 'Küresel aşı dağıtımı heyecanlı olsa da, normal hayata dönmeden önce biraz beklemek gerekecek' diyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 830 bin sağlık çalışanına aşının ilk dozunun yapıldığını söyledi.
Sağlık Bakanı Koca, Gültekin Uysal'a teşekkür etti.
Türkiye'de 14 Ocak'ta başlatılan aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşıların ikinci dozu 28 gün sonra yapılacak.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 'Acil Kullanım Onayı' verdi. Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında aşı oldu.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın bir aşılama planı olmadığını, yanlış bilgilerle kamuoyunun yanılttığını belirtti.
AA, Twitter'da Çin’den getirilen Coronavirus aşılarının, dağıtım yapılmak üzere TIR’lara yüklenmeye başlandığını duyurdu. Kısa sürede çok kez paylaşılan tweet daha sonra kaldırıldı.
TB Aile Hekimleri Kolu Başkanı Kırımlı, 'Eğer yeni aşılar yapılacaksa bize düzgün aşı dolapları verilmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın elinde var bu aşı dolapları, bize vermiyor' dedi.
Sinovac yetkilisi de uçağın önce İstanbul’a ineceğini, aşıların kara yoluyla Ankara’ya transfer edileceğini aktardı. Uçağın yarın 06.00'da İstanbul'a inmesi bekleniyor.
Reuters haberinde Sinovac'ın aşı çalışmaları ile ilgili sorulara yanıt vermediği not ediliyor.
CoronaVac'ın klinik deneyleri Brezilya'nın yanı sıra Türkiye ve Endonezya'da da yapılıyor.
Çinli aşı üreticisi Sinovac Biotech Ltd. tarafından geliştirilen ve Endonezya'ya gönderilen Coronavirus aşısının 3. faz sonuçları açıklandı.
Endonezya, 11 Ağustos’ta, yaklaşık 2 bin gönüllüyle Sinovac’a ait Covid-19 aşı adayının üçüncü aşama klinik çalışmalarına başlamıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.