Reuters'ta yayımlanan analizine göre ABD Merkez Bankası'nın uzun süreli yüksek faiz politikası kararı, Türkiye ekonomisine hasar verecek ve enflasyonist baskıyı daha da artıracak.
Goldman Sachs, dolardaki zayıflamanın gelişen ülkeler için destekleyici olmaya devam edeceğini belirterek, bu yıl TL'nin para birimlerindeki yükselişe öncülük ettiğini kaydetti.
Gelişen ülkelerin dünya ekonomisinden aldığı pay yüzde 40'a çıkarken, Türkiye’nin payı yüzde 1'de tutunamadı. Ekonomist Kadıoğlu, 'Türkiye iki ileri bir geri bir adımla yol alamıyor' dedi.
BM çatısı altındaki örgütlerden UNCTAD, ekonomik hasarın atlatılması için gelişen ülkelere yönelik 2,5 trilyon dolarlık yardım paketi hazırlanması çağrısı yaptı.
JP Morgan, koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkileri nedeniyle Çin dışındaki gelişmekte olan ülkelerin yılın ilk yarısında resesyona girebileceği uyarısı yaptı.
Moody’s'e göre Türkiye, dolarda güçlenme karşısında en kırılgan ülkeler arasında.Türkiye, Moğolistan, Pakistan Gana ve Zambia gibi ülkelerle birlikte sıralandı.
Gelişmekte olan ülkeler nadir görülen bir senkronizasyonla aynı anda büyüyor. Türkiye de bunlardan biri ancak Türkiye ekonomisi için daralma riskine dikkat çekiliyor.
Reuters, son dönemde gelişen ülke para birimleri arasında en kötü performansı sergileyen TL'den yola çıkarak Türkiye ekonomisindeki sıkıntıları sıraladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.