Hasip Kaplan, Demirtaş'ın yerine bir Türk göz dikmesin' açıklamasının partisinden kınama alması üzerine istifa edeceğini duyurdu.
Öyle bir sistem olmalı ki, kim tutuklanırsa tutuklansın, parti etkilenmemeli. Demirtaş ve diğer tutuklu arkadaşlardan birisi eş başkan olabilir ama partinin 2 de eş genel sekreteri olur.
Zindan koşulları nedeniyle Demirtaş’ın normal bir eşbaşkanlık görevi yapamayacağını kabul etsek bile kendisinin de kabul edeceği özel bir sıfatla ona muhalefet liderliği görevi verilmelidir.
klavyeyle yazı da yazılıyor. kürtlerle ilgili dostane yazılar kaleme alan herkes, gelinen noktada, bunu bir şeyleri göze alarak yapıyor. bilgen’in malum açıklaması hiç yakışıklı olmadı.
'Demirtaş yerine bir Türk göz dikmesin' diye paylaşımda bulunan Hasip Kaplan'a Artı Gerçek ulaştı: 'Tweetler benim. Herkes bildiğini okuyor.'
HDP, Selahattin Demirtaş'a hakaret eden Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında RTÜK'e başvuru yaptı.
HDP mitingine bombalı saldırı davasında yargılanan 14 polisten sadece biri duruşmaya katıldı. Mağdurlar, 'Biz ayağımızdaki platinle geliyoruz. Polisler neden gelmiyor' diye tepki gösterdi.
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, '2019'a giderken kim kimin yolunda gidiyor bilmiyoruz. Bizim ittifak ilkelerimiz belli, bize akıl vermesinler' dedi.
HDP, Paris suikastinin MİT bağlantılı olduğu iddialarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.
Elbet, mücadele kişilere endekslenemeyecek kadar değerlidir ancak bazı kişilikler vardır ki mücadelenin sembolüdürler. Demirtaş artık özgürlük mücadelesinin sembolüdür.
HDP Meclis Grubu, Diyarbakır'da iki gün süren toplantının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
Eşbaşkan Salim Gümüş geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Demirtaş'ın bir eş başkan gibi aktif görev almaya devam edeceğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, 'Sıkı bir demokrasi mücadelesine hazır olun' çağrısı yaptı.
bu kadar insanın oy verdiği selahattin demirtaş’ı, görevini layıkıyla yapacağı ortamdan koparıp alan hukuksuzluğa verilecek cevap, onun yerine bir başkasını koymak değil...
Usta oyuncu dün hayata veda etmişti.
Büyük kongreye hazırlanan HDP Diyarbakır’da atacağı adımları tartışıyor. Gündemde vekillere verilen cezalar, seçime nasıl bir formülle girileceği ve Demirtaş'ın yerine gelecek isim var.
İki günde 6 siyasetçiye hapis cezası çıktı, HDP'den tepki açıklaması geldi: Yargı eliyle siyasi tasfiye operasyonu yapılıyor.
HDP Eşbaşkanlığı için Ayhan Bilgen isminin öne çıktığı iddia edildi.
Sezai Temelli, 'Demirtaş'ın aday olmaması bir kırılma yaratır mı?' sorusuna yine Demirtaş'ın sözleriyle yanıt verdi.
Önlü, Diyarbakır Adliyesi'nde katıldığı İdris Baluken'in duruşması sonrası gözaltına alınmıştı.
Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden partisinin kongresine gönderdiği mektubu Serpil Kemalbay okudu.
Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın şubatta yapılacak kongrede tekrar aday olmayacağı ileri sürüldü. Demirtaş'ın açıklama mektubunun bugün yayınlanması bekleniyor.
HDP'li Birlik'e, Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 9 ay hapis cezası veren mahkeme, 'suç işlemeyi alışkanlık haline getirdi' diyerek cezayı ertelemedi.
HDP'li Müslüm Doğan, taşeron düzenlemesinin Meclis gündeminden kaçırıldığını belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
HDP'li Kürkçü, tek tip kıyafet uygulamasının düzeltilmesini, aksi halde cezaevlerinde direniş olacağını söyledi. İYİ Parti'ye dönük operasyon uyarısı yaptı.
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, bütün baskılara ve haksızlıklara rağmen HDP'nin 1 Kasım seçim sonuçlarının gerisine düşmediğini söyledi.
2018'e girerken AKP koalisyonu Kürtlerle savaşında başarısız oldu. Bu gidişatı tersine çevirmenin yolu hem Suriye'de, hem Irak'ta hem de Türkiye'de Kürtlerle birarada olmaktan geçiyor.
Asgari ücret 1603 lira oldu. CHP'den 'Bu zulmü kabul etmiyoruz' açıklaması geldi. Türk-İş ise 'Bu rakamı kabul etmiyoruz ama hayırlı olsun' dedi. HDP ise Man Adası göndermesi yaptı.
Uludere eski Kaymakamı'nın darp edilmesi davasında SEGBİS'le ifade veren HDP'li Ferhat Encü ile mahkeme başkanı arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, tutuklanan yüzde 77 engelli Ufuk Kişin'in durumunu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.