Kızılay’da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye her ay en az 249 net asgari ücret oranında 'huzur hakkı' dağıtıldı. CHP'li Bingöl, 'Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız' dedi.
Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasındaki Konya Büyükşehir Belediyesi'nin belediye başkanı ile daire başkanlarına 4 milyon 248 bin TL huzur hakkı vereceği ortaya çıktı.
147 bin 229 abonenin elektriğini borcundan dolayı kesen AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik şirketinin, yöneticilerinin huzur hakkına yüzde 50 zam yaptığı ortaya çıktı.
Yönetim kadrosunun huzur haklarına yüzde 190 zam yapan Türk Hava Yolları'nın borcu bir yılda yüzde 90 arttı. Banka kredi borcu ise yüzde 117 oranında yükseldi.
THY, huzur hakkına yapıldığı öne sürülen yüzde 190 zam hakkında yaptığı açıklamada, ''Kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır" dedi.
CHP’li vekil Bingöl ‘Millete IBAN gönderen ama milyonluk huzur haklarını ceplerine dolduran bu kişiler hukuk karşısında hesap verecek’ dedi.
İddiayı TBMM'ye taşıyan CHP'li Sertel 'İki üç yerden maaş almalar sıradanlaştı ve umurlarında bile değil.' dedi. Kızılay konuya ilişkin açıklama yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Birpınar'ın 27 bin 917 liralık maaşının yanı sıra farklı bir kurumdan 'huzur hakkı' aldığı öğrenildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden alınan Zehra Zümrüt Selçuk, Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın Yönetim Kurulu’na atandı.
103 emekli amiral, son dönemde gündeme gelen ’tekkedeki amiral’, ‘Montrö'nün tartışmaya açılması’ ve Atatürk ilke ve devrimleri konularına ilişkin açıklama yaptı.
AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş, AKP'li Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel zamanında 'huzur hakkı' adı altında yıllık 360 bin lira maaş ödendiğini söyledi.
Belediyenin tüm şirketlerine kendisini 'başkan' olarak atayan ve şirket başı 'huzur hakkı' alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şirketlerdeki görevlerinden istifa etti.
31 Mart sonrasında gerçekleştirilen şirket genel kurullarında yönetim kurulu başkanı seçilen Aktaş'ın her bir şirketten ‘huzur hakkı' olarak aylık en düşük 5 bin lira aldığı iddia ediliyor.
'3 bin 59'u önce 5, sonra da 16 ile çarptığımızda bir üyenin yıllık huzur hakkı ödemesini buluyoruz. Toplam 244 bin 720 TL.'
Kuruluşunda vatandaşın 50 milyon lirası kullanılan Çamlıca Verici A.Ş, yönetim kurulu üyelerine sağladığı maaş dışı 'avantajlarla' dikkat çekiyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.