Kızılay'da görev alan yapan yöneticilere 3 yılda 35 milyon liralık 'huzur hakkı' dağıtılmış
Kızılay’da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye her ay en az 249 net asgari ücret oranında 'huzur hakkı' dağıtıldı. CHP'li Bingöl, 'Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız' dedi.
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay’daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye aktarılan "huzur hakkı" bilançosunu açıkladı.
Bağımsız denetçi raporları, faaliyet raporları KAP bildirimlerinden elde edilen verilere göre Kızılay’da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye her ay en az 249 net asgari ücret oranında (Bu ay için 1 milyon 369 bin 500 lira) "huzur hakkı" dağıtıldı.
Kızılay’da Kerem Kınık’ın genel başkanlığı döneminde, kurulan 12 şirkette Kınık "yönetim kurulu başkanı" oldu. Şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım’ın CEO’su İlyas Haşim Çakmak da 12 şirkette "başkan vekili" sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret (Bu ay için 198 bin lira) değerinde "huzur hakkı" elde etti. Kızılay’da genel müdür/CEO koltuğunda oturan ve "profesyonel çalışan" sıfatıyla ücret alan İbrahim Altan, ayrıca beş şirkette yönetici olarak da huzur hakkı elde etti.
‘TAM BİR SAADET ZİNCİRİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’
Kızılay denetim raporlarına göre, şirketler üzerinden "yöneticilere sağlanan fayda" ve "üst yönetime sağlanan menfaatler" adı altında 2020’de 9 milyon 612 bin 108 TL, 2021’de 11 milyon 701 bin 833 TL değerinde "huzur hakkı" dağıtıldığını aktaran Bingöl, "Son üç yılda ‘yöneticilere sağlanan fayda adı’ altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldı. Eş-dost-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı’ diyerek Kızılay’ı tüketiyorlar" ifadelerini kullandı. "Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız" diyen Bingöl, "Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı’ derhal bozulmalıdır. Kimsenin halkın alın terini kendi menfaatleri için harcamasına izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.