Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, 'Maalesef KOBİ’lerimizde ahlaki problemlerle karşılaşma sıklığı büyük ölçekli işletmelere göre daha fazla' dedi.
TÜGİAD Başkanı Yücelen, 'Betondan, çimentodan oluşan bir ekonomiden ziyade katma değer üreten firmaların menfaatine karar alınmalı' dedi.
Bankacılık sektöründeki her 100 liralık batık borcun 40 lirasını KOBİ’ler yükleniyor. Takibe düşen kredi borç miktarı 36.1 milyar liraya çıktı.
Bankacılık sektöründe kredi hacmi düşerken batık kredi miktarı ise hızla artıyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu verilerine göre son 4.5 yılda kepenk indiren esnaf sayısı 481 bin 791'i buldu.
JCR Eurasia Rating'in yaptığı incelemeye göre, şu ana kadar 30’dan çok firma ya kredi yapılandırmasına gitti ya da konkordato ilan etti.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu verilerine göre ilk altı ayda 52 bin 987 esnaf iflas etti, 2014'ten beri bu sayı yarım milyona yaklaştı.
KOBİ'leri alacaklarını tahsil edememe riskine karşı koruyacak alacak sigortasını yaygınlaştırmak için devlet destekli yeni bir model taslağı hazırlandı.
2017'deki referandum öncesi KGF desteği getiren hükümetin seçim ekonomisinde ibresi, vergi ve imar affından sonra esnaf ve KOBİ'lere döndü.
Her seçim öncesinde olduğu üzere iç talebi canlandıracak politikalar devreye sokuluyordu. Şimdi bunlara yeni adımlar eklenecektir. Bunun enflasyonu daha da yükselteceği herkesin malumu.
Başbakan Yıldırım, SDG'ye destek vermeyi sürdüreceklerini açıklayan ve arabuluculuk öneren Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a, 'Ey Fransa, size bu yetkiyi kim verdi?' diye seslendi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, KOBİ'lerin kur riski yönetme kabiliyeti olmadığını, bu nedenle dövizle borçlanmaya getirilen kısıtlamanın önemli olduğunu söyledi.
Dövizle borçlanmaya getirilecek sınır için taslak hazırlandı. Döviz geliri olmayan KOBİ’ler döviz borçlanamayacak. Büyükler ise riski azaltmak zorunda kalacak
Ağırlığı KOBİ'lerden oluşan İSO İkinci 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan şirketlerin beşte biri zarar ederken, toplam borçları 62 milyar TL’yi geçti.
Ekonomiyi canlandırma önlemlerine rağmen KOBİ'ler can çekişiyor. KGF ve KOSGEB kredileri KOBİ'lere can suyu olmaya yetmedi. Mayısta 8 bin 577 KOBİ daha banka takibine düştü.
Türkiye’de nisan ayı itibarıyla bankaların KOBİ niteliğindeki müşterilerine kullandırdığı kredi miktarı son bir yılda yüzde 17.6 artarak 467 milyar 56 milyon TL’ye yükseldi.
TEPAV’ın İstihdam İzleme Bülteni’ne göre, bir yılda esnaf sayısı 204 bin, çiftçi sayısı 79 bin azaldı. İstihdam seferberliğine karşın KOBİ’lerde çalışan sayısı 88 bin azaldı.
16 Nisan’da yapılacak referandum tarihi yaklaştıkça AKP, ‘evet’ lehine yürüttüğü kampanyanın ‘ikna gücünü’ arttırmak için milyarlarca liralık...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.