Suudi Arabistan Başkonsolosu'na ait konutta yapılması planlanan arama çalışmaları iptal edildi.
Sanayide yaygın kullanılan hidrojen, konutların ısıtılmasında ilk kez denenecek.
TCMB raporuna göre, konut fiyatları temmuz ayında yıllık bazda yüzde 10,4'lük artış kaydetti.
Emlak piyasasına döviz üzerinden arz edilen taşınmazlar Türk Lirası'na dönüyor. Gayrimenkulde görülen 'döviz üzerinden satış ve kiralama' bitme noktasına geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Türkiye'ye karşı ekonomik savaşın boşa çıkacağını ve dev projeleri hayata geçirmek için gaza basacaklarını açıkladı.
İlçelerde başı 32 bin 648 konutla Esenyurt çekiyor. Onu Başakşehir ve Küçükçekmece takip ediyor.
Ticari kredi faizlerinde haziranın son haftasında görülen gerileme kalıcı olmadı. Temmuzun ilk haftasında faizler 13 yılın en yüksek seviyesine geldi.
Artan enflasyon, faizler ve döviz kurlarıyla zor bir dönemden geçen inşaat sektöründe göstergeler bozuldu, şirketler bankaların takibine girdi.
İnşaat maliyetleri bir yılda yüzde 20 arttı. KONUTDER Başkanı Elmas, "Maliyet yükü yavaş yavaş yansır. Eylüle kadar zam yüzde 10’u bulur" dedi.
Geçen hafta kamu bankalarının başlattığı konut kredisi faizi indirimlerine TEB de katıldı. 60 aya kadar konut kredisi faizini yüzde 0,99'a çekti.
Gayrimenkul sektörünün üç büyük çatı kuruluşu GYODER, İNDER ve KONUTDER yüzde 0.98’lik faize ek olarak satıştaki projelere yüzde 20 indirim yapacak.
Üç banka konut kredisinde faizi yüzde 0.98’e çekti. Sektör temsilcileri kasaların senet dolu olduğunu belirterek, sorunun satışta değil nakit akışında olduğunu söylüyor.
Stokları eritmek için konut kredilerini indirmeye yönelik başlatılan kampanyada Ziraat Bankası ve Halkbank'tan sonra Şekerbank da faizleri indirdi.
Son bir yıldır yükseliş eğilimini sürdüren konut kredisi faizleri, nisan ayı sonu itibariyle aylık yüzde 1.24 ile son dokuz yılın zirvesini gördü.
1 Ocak 2018 itibariyle yeni inşaat ruhsatı verilmese dahi toplam 2 milyon 130 bin adet olan konut stoğu alınan önlemlerle eritilebilecek mi sorusu gündemde...
Başbakan'ın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik kampanya başlatılacağını söylemesinin ardından kredi faiz oranlarının yüzde 1'e indirileceği belirtildi.
İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde artan arazi fiyatları, orta ve alt gelir grubundaki dar gelirlilere yönelik konut üretimini olumsuz etkiliyor.
Türkiye Müteahhitler Birliği'ne göre tüketici üç nedenle konut almak istemiyor: Fiyatların pahalı bulunması, kredi faizlerinin yüksekliği ve borca girilmek istenmemesi...
İstanbul'un yüzde 72'sinin kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini belirten Adnan Polat, "İstanbul'da yeterince iş var ama devletin yolu açması lazım" dedi.
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, yılın ilk çeyreğinde beş önemli gelişme yaşandığını, beşinin de sektör için olumsuz olduğunu açıkladı.
Hükümetin yabancıların Türkiye’den aldığı konut, rezidans ve işyerlerinde KDV’yi sıfırlaması, devletin 2 milyar lira KDV kaybına neden oldu.
Küresel konut fiyat endeksine göre, dünyada ortalama fiyat artışı yüzde 4.6 olarak hesaplanırken, Türkiye’de fiyatların bir yılda yüzde 11.2 arttığı görüldü.
Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, "Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları ortalama yüzde 30 düştü" dedi.
Konut ve ofiste stok uyarıları arttı. Şu anda 600 bin adet konut stoku var. Alınan 1.5 milyon ruhsatla stok 2 milyonu geçti. AVM'lerin yüzde 20'si öldü...
Borsa İstanbul Başkanı Karadağ, TOKİ'ni 600 bin liralık konutunu borsada 400 bin liraya sattıklarını ama buna rağmen insanların çekinip almadığını söyledi.
Ekonominin lokomotif olan konut sektöründe satışlar beklentinin altın kaldı. Yaptıkları konutları satamayan müteahhitlerin bankalara olan borçlarını ödeyemedikleri belirtildi.
Endeksa'nın araştırmasına göre, İstanbul'da fiyatı geçen yıl yüzde 13 yükseliş kaydeden konut, yüzde 11,92'lik enflasyon ile kıyaslandığında yatırımcısının beklentisini karşılamadı.
Konut fiyat endeksi kasımda yıllık yüzde 11,33 artarken, enflasyon 12,98 ile tarihi zirveyi görmüştü. Konuttaki artış enflasyondaki artışın altında kaldı.
Hükümet konut satışını teşvik etmek için yeni arayış içinde. Düşük ve orta gelir grubunun düşük faizle konut almasını amaçlayan sistemle devlet katkısı gelecek.
Türkiye'den konut satın alma yarışına giren Avrupalılar'ın büyük bölümü evleri satıp ülkeyi terk ederken, bu kez Irak, İran, Suudi Arabistan ve Kuveytli akını başladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.