Türkiye'nin risk primi dün 2008 yılındaki küresel finansal krizden bu yana rekor seviyeye çıkarken, Demirtaş da bu konuya dikkat çekerek, 'Faiz inadı ülkeyi mahvetti' ifadelerini kullandı.
Afrika’da faaliyetlerini yürüten İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, bugün yayınladığı raporunda 2022’de çeyrek milyardan fazla insanın ‘aşırı yoksulluk’ seviyesine düşebileceği konusunda uyardı.
Yeşilada, 'Küresel finansal kriz tekrarlar mı?' başlıklı yazısında, 'Küresel kriz her ülkeyi etkiler, öngörülü davranıp finansal kırılganlıkları azaltanlar şehit değil, gazi olur' dedi.
Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya'daki gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralacağını, 2008 küresel krizinden bu yana en kötü resesyonun yaşanacağını belirtti.
Bank of America analistleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2008 küresel krizinde de yaptığı gibi şirket tahvili alım programı açıklayabileceğini kaydetti.
Küresel kriz sonrası gelişmiş ülke merkez bankaları parasal genişlemeye gitmiş, Türkiye gibi gelişen ülkeler büyük fayda sağlamıştı. Aynı formül bu kez işleyecek mi merak ediliyor.
Dünyanın karşı karşıya olduğu 10 risk arasında Türkiye ve Arjantin’in dış borç risklerini gösteren The Economist'e göre bu durum diğer ülkelere sıçrayabilir...
Teksas Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi William Magnusson'a göre, bir sonraki krizin kaynağı Wall Street değil Silikon Vadisi olacak.
2007’deki küresel krizle dünya genelinde 60 trilyon dolarlık varlığın yok olduğu belirtiliyor. Bankalara ise şu ana kadar 321 milyar dolar ceza kesildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.