Hazine ve Maliye Bakanlığı temmuz ayına ilişkin bütçe geçekleşmelerini açıkladı. Buna göre Merkezi Yönetim Bütçesi temmuzda 64 milyar lira açık verdi.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından hazırlanan raporda, kayyım atamalarının vatandaşın demokratik seçimine ciddi şekilde zarar verdiği yazdı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçe dengesinin ocak ayında 30 milyar TL fazla verdiğini açıkladı. Faiz dışı bütçe dengesi ise 44,3 milyar TL fazla şeklinde gerçekleşti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, merkezi yönetim bütçe açığı ekimde 17,4 milyar TL olurken faiz dışı bütçe açığı 3,1 milyar TL oldu.
Merkezi yönetimin kamuda görev zararları, faiz giderleri giderek artıyor, kasadaki açık büyüyor. Sadece faiz gideri 2020 yılında 175 milyar lira seviyesine yükseldi.
Merkezi yönetim bütçesi ağustosta 40,84 milyar lira fazla verdi. Bütçede sekiz aylık açık 37 milyar 507 milyon lira oldu. Yeni yapılandırmadan bütçeye 6,2 milyar lira aktarıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre, temmuz ayında merkezi yönetim bütçe açığı aylık bazda rekor kırdı. Yedi aylık açık ise 80 milyar TL seviyesine dayandı.
Merkezi yönetim borç stoku haziranda 2 trilyon 27 milyar TL ile rekor tazelerken, toplam borç içinde döviz ve altının payı Kasım 2020 sonrası bir kez daha yüzde 58,3'le tarihi zirvede...
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, merkezi yönetim bütçe dengesi şubatta 23,2 milyar TL fazla verirken, ocak-şubat aylarında 1 milyar TL açık verdi.
Devletin borcu her geçen ay artıyor. Merkezi yönetim brüt borç stoku ekim sonu itibarıyla 1 trilyon 934,7 milyar lira oldu. Döviz borcunun toplam borç içindeki payı ise yüzde 58,3’e çıktı.
Bu tercihin kökeninde olsa olsa yolsuzluk arayışları olabilir çünkü siyasetin finansmanında en yoğun kullanılan yöntem rekabetçi fiyatların çok üzerinde verilen merkezi ve yerel ihaleler.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçe dengesinin temmuzda 29,7 milyar lira açık verdiğini duyurdu. Böylece yedi aylık açık 139,1 milyar liraya ulaştı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim bütçe dengesi nisanda 43,2 milyar TL ve faiz dışı denge ise 26,2 milyar TL açık verdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, 31 Ocak 2020 tarihi itibariyle 1 trilyon 336,2 milyar lira oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim bütçesi ocakta 21,5 milyar lira fazla verdi. Bu yılın ocak ayında faiz dışı fazla ise 34,2 milyar 247 lira oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkezi yönetim bütçesi 2019'da 123,7 milyar TL, faiz dışı denge 23,75 milyar TL açık verdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim bütçesinde eylülde 17,7 milyar lira, ocak-eylül döneminde 85,8 milyar lira açık kaydedildi.
Merkez Bankası’nın 40 milyar liralık ihtiyat akçesini merkezi yönetim bütçesine aktarmasını yorumlayan Eğilmez, 'Bayram ikramiyesini ödeyecek para yok deniyor' dedi.
Reuters, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, bütçenin daha fazla bozulmaması için TCMB'nin 40 milyar liralık ihtiyat akçesini merkezi yönetim bütçesine aktarmayı planladığını yazdı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, 31 Mart 2019 itibarıyla 1 trilyon 162,4 milyar lira oldu.
Bu ülkede belediyelerin tarımın ve yerel ekonominin gelişmesindeki rolü hep sınırlı oldu. Bunun en önemli nedenlerinden birisi kararların merkezi yönetim tarafından alınmasıdır.
Merkezi yönetim brüt borç stoku, eylül sonu itibarıyla 1 trilyon 121,2 milyar lira olarak gerçekleşti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, merkezi yönetim bütçe açığı eylülde 6 milyar TL olurken, faiz dışı fazla ise 4.3 milyar TL oldu.
Hazine alacaklarının 11 milyar 407 milyon lirası mahalli idarelerden kaynaklanıyor.
Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesinden ödediği faiz faturası geçen yıl 15,6 milyar dolar oldu. Böylece milli gelirin yüzde 1,9'u faize ödendi
2017'nin aralık ayı bütçe açığı 20,9 milyar TL olarak kayıtlara geçerken, 2017 yılının genelinde bütçe açığı 47,4 milyar TL olarak gerçekleşti
Bütçe gelirleri kasımda 65,2 milyar TL, giderleri ise 56,7 milyar TL olarak hesaplandı. Bütçe, kasımda 8,5 milyar lira fazla, ocak-kasım döneminde 26,5 milyar lira açık verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.