Uçak krizi Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktasıydı ve Suriye’de nasıl birlikte hareket edebileceklerinin ders anlamında örneğini oluşturdu.
Jen Psaki, Rusya ile savın eşiğinde olan Ukrayna'nın NATO'ya katılma talebi hakkında konuştu.
Cem Gürdeniz’in gözaltına alınması ile Rusya-Ukrayna sınırında yaşananlar arasında bir ilişki var mı?
Rusya Dışişleri, İngiltere ile ABD’nin kısa ve orta menzilli füze konuşlandırma planlarının, olası bir gerilimi önlemeyi daha da güçleştirdiği uyarısında bulundu.
Siyaset bilimci Aydın Sezer olası bir Ukrayna-Rusya çatışmasında Türkiye'nin ilişkilieri dengeleyememesi durumunda Rusya'nın 2015'te yaşanan uçak krizini aratacağını söylüyor.
Kremlin, NATO ülklelerinin Ukrayna’nın doğusuna birlik göndermesi halinde ek önlem alacaklarını açıkladı. Lavrov, bölgede yeni bir çatışmanın 'Ukrayna’yı mahvedeceğini' söyledi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, telefonda Donbas ve Kırım’daki güvenlik durumunu ele aldı.
Antony Blinken: Türkiye ile gerçek bir fikir ayrılığımızın olduğu sır değil.
Artı Gerçek yazarı Armağan Kargılı, AB Liderler Zirvesi bildirisini ve AB'den Türkiye'ye bir yaptırım kararı çıkmamasını Artı TV'de değerlendirdi.
Anthony Blinken: Ankara'yla görüş ayrılıkları yaşadığımız bir sır değil.
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Brüksel'e ilk resmi ziyaretinde Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesi nedeniyle Almanya'ya 'uyarıda' bulunması dikkat çekti.
Rusya ve Türkiye arasında gerginlik oluşması için bir neden de yeni seçilen ABD Başkanı Joe Biden’ın bölgeye ilişkin politikaları olabilir.
Tatbikatın amacının Ukrayna, Türkiye, Romanya ve İspanya donanma gemileri mürettebatı arasındaki etkileşim üzerinde çalışmak olduğu belirtildi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile ittifak arasında 'S-400'ler, Doğu Akdeniz ve demokratik haklar konusunda ciddi görüş ayrılıkları olduğunu' söyledi.
zıplamakla yollar aşınmaz ama iktidar aşınabiliyor. istanbul sözleşmesi’nden çekilinemiyor, uygulamamak için de gerekçeler üretiliyor.
Asker-sivil cürüm ortaklığının unutulmaz örneklerinden biri üç devrimci gencin tüm partilerden milletvekillerinin onayıyla 6 Mayıs 1972'de katledilmiş olmasıdır.
‘Türkiye ve ABD'yi bölen 3 önemli konu; ABD'nin PYD/YPG'ye desteği, S-400'ler ve CAATSA yaptırımları.’
Biliyoruz ki iktidar bu olaylarla ilgili soruların gerçek cevaplarını asla vermeyecek. Ama gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi huyları olduğu da malum...
Türkiye Doğu ya da Batı'yı seçmek zorunda kalacak. Artık her iki tarafı da kandıramaz. Biden ve Blinken, Erdoğan'ın tuzaklarına düşmeyecek kadar tecrübeliler.
Özetle rejimin çeşitli halkları memlekette de Türk-Sünni-erkek ve iktidara biat edenler haricindekileri köleleştirmeyi hedefleyen bir kara ütopyası var.
Pentagon sözcülerinden Yarbay Thomas Campbell, 'S-400 sisteminin S-300’e göre NATO ve ABD’ye daha büyük tehdit oluşturduğunu' söyledi.
Biden yönetimi önceki 5 yıl boyunca ABD ile geliştirilen ‘anti-global’ momente son vererek ‘globalist’ bir rüzgar estiriyor. ABD hegemonyasını bu yoldan restore etmeye çalışıyor.
Batı Trakya bölgesinde yer alan Dedeağaç’a 1800’den fazla zırhlı araç ve en az 20 bin asker çıkarıyor. Tatbikata Yunanistan ilk kez dahil ediliyor.
Geçtiğimiz hafta önemli bir kaç gelişme yaşandı. Bunları kısaca aktarmaya çalışayım.
Irak’ta NATO askeri birliklerinin bulunduğu Beled Askeri Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi
İhvancıların Libya halkının umutlarını nasıl çaldıkları ve kendilerini destekleyen Türkiye-Katar ikilisine kendi ülkelerini nasıl işgal ettirmeye hevesli oldukları üzerine epeyce yorum var.
NATO toplantısının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Akar, 'Türkiye'ye yönelik lisans kısıtlamaları ile yaptırım girişimlerini ittifakı zayıflattığını' söylediklerini kaydetti.
Stoltenberg birliklerin çekilmesi veya ne zaman çekileceği konusunun netleşmediğini, birliklerin Mayıs ayına kadar çekilmesi konusunda henüz karar verilmediğini belirtti.
NATO Savunma Bakanları, ABD seçimlerinin ardından ilk kez toplanıyor. Toplantıda NATO'nun geleceğine yön çizmesi öngörülen reform planları masaya yatırılacak.
Siyasetçi, yazar Suat Kınıklıoğlu, Amerikalılar ve Avrupalıların, Ankara’nın NATO üyeliğini Batı’ya karşı bir koruyucu kalkan olarak kullandığını anlamaya başladığını söylüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.