'Müttefiklerin güvenlik endişelerinin göz önünde bulundurulması ve çözüm için müzakerelerin devam etmesi konusunda hemfikiriz.'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü.
Türkiye'nin iadesini talep ettiği İsveçli Kürt Parlamenter Kakabaveh ile görüştük. Kakabaveh 'İsveç beni değil, Türkiye elçisini derhal göndermeli' dedi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya'yla da sınırları kapsayan Batı Askeri Bölgesi'ne ek askeri birlik konuşlandırılacağını açıkladı.
Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine bir kez daha kapıyı kapattı.
Hükümete, Suriye’de Kürtlere destek karşılığında dışarıdan destek veren bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle hükümetten desteğini çekti.
Erdoğan'ın İsveç için 'Tam bir terör odağıdır' demesinin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Linde, PKK'nin 1984'te 'terör listesi' ne alındığını belirterek dezenformasyon yapılıyor dedi.
Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı hakkında açıklamada bulundu.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin engellediği İsveç ve Finlandiya'nın üyelikleriyle ilgili hızlı bir karara ulaşılacağından emin olduğunu söyledi.
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğine karşı çıkması konusuna dair açıklamada bulundu.
İsveç ve Finlandiya komünist partileri ülkelerinin NATO'ya katılma kararına tepki gösterdi. Komünistler NATO'ya üyeliğin ABD ve Rusya arasında çatışmayı büyüteceğini belirtiyorlar.
Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği hakkında konuşan Erdoğan, ‘NATO bir güvenlik teşkilatıdır, böyle bir güvenlik teşkilatının içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabullenemeyiz’ dedi.
Gazetede yayınlanan yazıda Erdoğan'ın İsveç'e şantaj yaptığı iddialarını güçlendirdiği ve NATO üyeliğine karşı çıkarak milliyetçi oyları harekete geçirmeye çalıştığı ifade edildi.
ABD, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki tutumunu netleştirmeye çalışıyor. İki ülke dışişleri bakanları bu bağlamda bir araya geldi, ancak Ankara tutumunda ısrarlı.
Rejim, ABD’yle ve NATO’yla pazarlık yapıyor. Ne için? F-35 zor da, hiç olmazsa geliştirilmiş F-16 satmaya razı etmek için. Akdeniz konusunda Yunanistan’a yaklaşmaması için.
Dünya bir alem oldu. 50 yıl önce NATO’ya hayır, 50 yıl sonra evet!
Erdoğan Türkiyesi, eylem ve söylemleriyle NATO’nun sahip çıkacağını iddia ettiği değerlere uymayan, onların altını oyan bir ülke olduğunu kanıtladı.
Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusundaki vetosunun ardından ABD'den açıklama geldi.
Alman basını, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için başlaması gereken müzakerelere engel olduğunu yazdı.
Bloomberg’e göre Türkiye F-35 programına katılmayı, F-16 satın alımının onayını, silah ambargolarının ve S-400 yaptırımlarının kaldırılmasını ve PKK’ye verilen desteğin bitirilmesini istedi.
İsveç ve Finlandiya, NATO'ya katılmak için resmi başvurularını yaptı.
Finlandiya Parlamentosu, hükümetin NATO üyeliğine başvuru teklifini kabul etti. Parlamentoda yapılan oylamada 188 milletvekili NATO üyeliğine 'evet', 8 milletvekili 'hayır' oyu kullandı.
Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'nin kendi ülkesi ve İsveç'in NATO'ya katılmasına karşı itirazlarıyla ilgili olarak Türkiye ile anlaşmaya varabileceklerine inandığını söyledi.
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladı.
Sergey Lavrov, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma kararıyla ilgili açıklamasında iki ülkenin de uzun süredir NATO tatbikatlarında yer aldığını hatırlatarak 'Çok fark yaratmayacak' dedi.
İYİ Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Finlandiya ve İsveç'in başvurusu sonrasında Türkiye'nin güvenlik konusunda duyduğu endişelerde haklı olduğu vurgulandı.
Bahçeli, Kaftancıoğlu ile ilgili Yargıtay kararına ilişkin 'Türk yargısı hükmünü vermiş, konu kapanmıştır. Siyaset yolu kapanmış, siyaset yasağıyla tasfiye olduğu netleşmiştir' dedi.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in ittifaka üyeliğine karşı olduklarını açıklamasının ardında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü.
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye NATO üyesi ve ABD'nin vazgeçilmez müttefiki olarak kalmaya devam ettiği sürece bu ülkede demokrasi de olmaz, özgürlük de olmaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.