Antropolog Rubini, neandertallerin insan evriminde çok temel bir safha olduğunu, bir türün başlangıcını temsil ettiğini ve ilk insan toplumu olarak bahsedilebileceğini söyledi.
Modern insanlara ait en eski DNA örneğinin bir kadına ait olduğu açıklandı. İnsanlar 45 bin yıl önce Avrupa'ya ulaştığında kısa bir süreliğine Neandertallerle birlikte yaşadığını kanıtladı.
Enfeksiyondan sorumlu olduğu belirlenen genom parçası, özellikle Bangladeş’de yaşayanlar arasında yaygın.
Bilim insanları Neandertal genomunun en az yüzde 38'ini yeniden oluşturmayı başardı.
Neandertal-Denisovalı türünün öncülü olan bir türün, yaklaşık 700 bin yıl önce “süper-arkaik” adı verilen uzaktan ilişkili olduğu bir türle çiftleştiği ortaya çıkarıldı.
Neandertaller; tutkal üretmiş, mücevherat yapmış, kendilerini tüylerle süslemiş, kendi ateşlerini yakmış, mağaralara resimler çizmiş, deniz kabuklarından aletlere şekil vermişlerdi.
Araştırmaya göre yüz bin yıl önce hem Avrupa’daki Neandertaller hem de Afrika’daki Homo Sapiens deniz yiyecekleriyle zihinsel becerilerini güçlendirdi.
Arkeologlar, Portekiz sahilindeki bir mağarayı kazdılar ve 106 bin ila 86 bin yıl öncesine uzanan midye ve limpetler de dahil olmak üzere birçok deniz ürünü kalıntısı keşfettiler.
Daha önce Afrikalıların, Neanderthal DNA’sı taşımadıkları düşünülüyordu.
Yeni bir bulgu, Neandertallerin İran’ın Zagros Dağları’nda yaklaşık 70.000 ila 40.000 yıl önce dolaştığını gösteriyor.
Neandertal DNA bileşenlerini izole etmek için dizileme sonrasında oluşan modern kontaminasyonu azaltan bir DNA hazırlama yöntemi kullandı.
Bilim insanları Eski Kuzey Sibiryalıların, kuzey Avrasya ve Amerika kıtasındaki geniş bir alanda yaşayan çağdaş insanların mozaik genetik yapısını yarattığını buldu.
Genom analizleri, Denisovalı babanın da aile ağacında en az bir Neandertal atası olduğunu ortaya çıkardı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.