TBMM'de kabul edilen sokak hayvanları için 'ötenazi' öngören 'katliam yasası' Resmi Gazete'de yayımlandı.
TBMM Genel Kurulu'nda 'katliam yasası' görüşmelerinde usul tartışmaları yaşandı. Erkan Baş, " Önergelerimizi işleme almıyorsunuz söz hakkı kullanmamıza izin vermiyorsunuz" dedi.
Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı.
Sokak hayvanlarına "ötanazi" yapılmasına yol açacak yasal düzenlemeye karşı çok sayıda hayvan hakları savunucusu İstanbul’da bir araya geldi. Kitle “Bu yasayı durduracağız” sloganları atıyor.
Komisyonu’nda 42 saati aşan süredir devam eden görüşmelerde Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, hayvan hakları savunucularının, STK'ların ve muhalefetin karşı çıkmasına rağmen üçüncü günün sonunda kabul edildi.
Sokak hayvanlarının ‘öldürülmesi’nin yolunu açan yasa teklifinin görüşmeleri sürerken hayvan hakları savunucuları, “Yasayı geri çek”, “Sokakları terk etmiyoruz” sloganlarıyla yaşam nöbetine devam ediyor.
TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'in talebiyle 'Katliam Yasası' teklifinin 4. maddesinin kapsamı değiştirildi. 4. maddede yer alan "rehabilite edilenler" ifadesi, "rehabilite edilen köpekler" şeklinde değiştirildi.
Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren yasa teklifine karşı Ankara'da eylem yaptı. Eylemciler, teklif geri çekilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Kolombiya, tıbbi yardımlı intihara (hekim destekli) onay veren ilk ve tek Latin Amerika ülkesi oldu. Ülke geçen sene ötenazi hakkını genişletmişti.
Sağlık durumunun kötüleştiğini ve artık eskisi gibi olmadığını açıklayan Delon, ötenaziye başvurmaya karar verdi.
Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada, Kolombiya, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ardından ötanazinin yasallaştığı 8. ülke İspanya oldu.
Fransa'da Alain Cocq'un ölümünü Facebook'tan canlı yayınlayacağını açıklamasının ardından, Cocq'un platformda canlı yayını ve video paylaşması engellendi.
Ötenaziyi yasallaştıran ilk ülke olan Hollanda'da Alzheimerlı hastasının isteği üzerine ötenazi uygulayan doktor yargılanıyor. Uygulamanın demans hastalarına nasıl uygulanacağı tartışılıyor
Hastalığı teşhis edilemeyen Sunay Öztürk'ün diş ağrısı sanılarak 32 dişi çekildi ve çeneye giden sinirleri kesildi.
Goodall'ın bu kararı ötenazinin yasak olduğu ülkesi Avustralya’da tartışmalara neden olmuştu.
Başka birine muhtaç olmamak için hayatına son vermek isteyen 104 yaşındaki bilim insanı David Goodall, Avustralya'daki evinden doktor yardımıyla intiharın yasal olduğu İsviçre'ye ulaştı.
Avustralya'nın en yaşlı bilim insanı olan 104 yaşındaki Goodall bu ay İsviçre'de yaşamına son vermek için randevu aldı.
76 yaşında hayatını kaybeden ünlü fizikçi Stephen Hawking, sadece bilimsel çalışmalarıyla değil geride birçok farklı başlıkta söylediği sözleri ile de yaşayacak.
Hollanda'da kendi isteğiyle hayatını sonlandırmak isteyen kişilere yardım etmek amacıyla kurulan 'Son Arzu Kooperatifi', 300 üyesine 'ölümcül pudra' verdiğini açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.