Sunucu ve hayvan hakları savunucusu Seren Serengil siyasete gireceğini açıkladı. Serengil, "Şöhretimi hayvanların yararına kullanmak benim vatandaşlık görevim" dedi.
Bursa'da bir kişi, sokak köpeğini sopayla öldürdü. Jandarma ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.
Kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak bilinen düzenlemenin yürürlüğe girmesinin üzerinden 58 gün geçti. İstanbul’da bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları bir kez daha 'Yasayı geri çek' çağrısında bulundu.
Yaşam hakkı savunucuları "Katliam Yasasına Hayır" mitingi için Marmaray Yenikapı Durağı’ndan miting alanına yürüdü. Mitingde yasanın geri çekilmesi çağrısı yapıldı.
Ankara'da bir kişi, yavru bir köpeği elindeki dirgenle öldürdü. Saldırgan kendisine tepki gösterenlere "Devlet kanun çıkardı köpekleri öldürmek için" diye karşı çıktı. Gözaltına alınan saldırgan tutuklandı.
'Hedef tahtası' gibi kullanılan Ateş’in durumu iyiye gidiyor. Köpeği şarkıcı Hande Yener sahiplendi.
Avustralya'da en az 42 köpeğe işkence eden ve cinsel istismarda bulunan timsah uzmanı akademisyen Britton, 10 yıl beş ay hapis cezasına çarptırıldı. Saldırganın çocuk cinsel istismarı materyallerini yaydığı bilgisi de mahkeme kayıtlarına geçti.
TBMM'de kabul edilen sokak hayvanları için 'ötenazi' öngören 'katliam yasası' Resmi Gazete'de yayımlandı.
İtalya'da bir anne ayının yerel yetkililerce öldürülmesi yoğun tepkilere yol açtı. Hayvan hakları savunucuları "Hayvanlar ortadan kaldırılacak nesneler değildir" derken, Çevre Bakanı da çözüm olarak kısırlaştırmayı gösterdi.
"Katliam yasası" olarak adlandırılan yeni Hayvan Koruma Yasası, tepkilere rağmen AKP ve MHP oylarıyla Meclis'te kabul edildi. Yasayla belediyelere bakımevi kurma ve sahiplendirilmeyen hayvanlara veteriner onayıyla ötanazi yapma sorumluluğu getiriliyor.
'Katliam Yasası' görüşmelerinde TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Meclis'te kürsüye çıktığı sırada AKP'li milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti. Kadıgil, "Kimsenin kılına zarar vermemiş köpekleri katletme peşindeler" dedi.
Sokak hayvanları için 'Katliam Yasası'nın Meclis'te kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Özgür Özel, "Yaşam hakkını savunmadığı çok ortada. Anayasa Mahkemesi'ne kanunu götüreceğiz" dedi.
'Katliam Yasası' olarak adlandırılan Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, tüm itirazlara rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören yasa tasarısına karşı yüzlerce kişi, en az altı ülkede eylem yaptı. Eylemler, Avrupa başkentlerinin en önemli meydanlarında ve Türkiye temsilciliklerinin önünde düzenlendi. Yasanın geri çekilmesi istendi.
Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı.
Yaşam hakkı savunucuları, CHP'li milletvekilleri ve STK temsilcileri, TBMM'de görüşülecek Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklikleri protesto etmek için Ankara Anıtpark'ta eylem yapıyor.
Meclishay, 31 Temmuz’a kadar çalışmaya devam edecek. Sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan kanun teklifi bugün Genel Kurul’da görüşülecek. Ziyaretçi yasağı nedeniyle hayvan hakları savunucuları Meclis'e giremeyecek.
Sokak hayvanlarına "ötanazi" yapılmasına yol açacak yasal düzenlemeye karşı çok sayıda hayvan hakları savunucusu İstanbul’da bir araya geldi. Kitle “Bu yasayı durduracağız” sloganları atıyor.
Hayvan hakları aktivistlerinin düzenlediği oturma eylemine müdahale eden polis 4 kişiyi gözaltına aldı.
Komisyonu’nda 42 saati aşan süredir devam eden görüşmelerde Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, hayvan hakları savunucularının, STK'ların ve muhalefetin karşı çıkmasına rağmen üçüncü günün sonunda kabul edildi.
Sokak hayvanlarının ‘öldürülmesi’nin yolunu açan yasa teklifinin görüşmeleri sürerken hayvan hakları savunucuları, “Yasayı geri çek”, “Sokakları terk etmiyoruz” sloganlarıyla yaşam nöbetine devam ediyor.
14 saat süren ‘Sokak Hayvanları İçin Katliam Yasası’nın Komisyon görüşmeleri sırasında söz alan EMEP Milletvekili Sevda Karaca, “Hayvanları vahşice toplama işini de şirketlere ihale edip, katliamdan da mı rant dağıtmayı planlıyorsunuz?” diye sordu.
Muhalefet milletvekilleri, 'Sokak Hayvanları İçin Katliam Yasası'nın görüşmeleri sırasında Başkan Vahit Kirişci'yi protesto etti. TİP Mlilletvekili Sera Kadıgil, Kirişci'nin önüne Meclis'in hayvan hakları araştırma raporunu fırlattı.
'Hayvanlar için Katliam Yasası' olarak bilinen kanun teklifinin Komisyon'da süren görüşmeleri 14 saatin ardından sona erdi. Dört madde daha kabul edildi. Kedilerin kapsam dışına çıkarıldığı teklifte 'ötanazi'ye de veteriner düzenlemesi getirildi.
Edirne'de yağmur gider borusunda mahsur kalan kedi yavrusu, belediye ekiplerince kaldırım ve asfalt kırılarak kurtarıldı.
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören yasa tasarını protesto etti.
Bizim AKP-MHP iktidarı sadece sokak köpeklerini değil, kendisine oy veren ve köpekten zerre kadar hoşlanmayan, ötanazi kelimesinin ö harfini de hayatında işitmemiş seçmenlerini uyutmak istiyor, sanki.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında AKP Grubuna "Çocuklarınız size soracak ‘Bu yasayı nasıl getirdiniz’ diye nasıl hesap vereceksiniz” sorusunu yöneltti.
Sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören ve TBMM'de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan yasa Amasya'da protesto edildi.
Hayvan hakları savunucuları, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülen hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifine karşı Kadıköy İskele Meydanı'nda yaşam zinciri oluşturdu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.