AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sokak köpeklerini toplatmak için ihale düzenlediği ortaya çıktı. Şirket ile belediye arasında 1 milyon 335 bin TL’lik sözleşme imzalandı.
Hayvan hakları savunucuları, Mamak'ta aç kalan köpeklerin birbirini yediği iddiası üzerine Kadıköy'de toplandı. Burada yapılan açıklamada "AYM'nin, katliam yasasını iptal etmekten başka seçeneği yok" denildi.
CHP'li Mamak Belediyesi'ne ait hayvan barınağında, köpeklerin açlık ve sağlıksız koşullar nedeniyle öldüğü belirtildi. Avukat Tuğba Gürsoy barınağın acil denetlenmesi için çağrı yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Katliam Yasası” olarak bilinen düzenlemenin yönetmeliğinin Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine yazılı açıklama yaptı. Adem yönetmeliğin iptal edilmesi çağrısı yaptı.
'Komşunum, Nöbetteyim' topluluğunun verilerine göre, hayvanların katledilmesine dair yasanın kabulünden bugüne en az 142 hayvan katledildi.
Sunucu ve hayvan hakları savunucusu Seren Serengil siyasete gireceğini açıkladı. Serengil, "Şöhretimi hayvanların yararına kullanmak benim vatandaşlık görevim" dedi.
AKP'li Gebze Belediyesi'ne ait bir barınakta çok sayıda kedi ve köpeğin öldürüldüğü ortaya çıktı. Katliama Tarkan'dan da tepki geldi. Şarkıcı, paylaşımında "Yürürlükteki sokak hayvanları yasasının bu katliamlara çanak tutacağı belliydi" dedi.
Kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak bilinen düzenlemenin yürürlüğe girmesinin üzerinden 58 gün geçti. İstanbul’da bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları bir kez daha 'Yasayı geri çek' çağrısında bulundu.
Çanakkale'de üç sokak köpeği silahla vuruldu. Köpeklerden ikisi öldü.
Kadıköy'ün Kalamış mahallesinde en az 18 kedi ve bir köpeğin zehirlenerek öldürülmesi büyük tepki topladı. Buna karşı toplanan Kadıköylüler, "katliam yasasının katillerin elini güçlendirdiğini" söyledi.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir köpeğin daha silahla vurulması, hayvan hakları savunucularının sert tepkisine yol açtı. Bu hafta içinde sokak köpeklerine yönelik ikinci silahlı saldırı olarak kaydedilen olayda, yaralı köpeğin ayağı kesilecek.
'Katliam yasası'na tepki devam ederken, Ankara’da bir site yönetinin saldırgan olmayan ve sahipli bir köpeği zorla barınağa yollamak istediği ortaya çıktı. Maraş depremlerinden kurtarılan Sofya’nın ailesi tahliye talebine tepki gösterdi.
Hayvan hakları savunucuları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın hayvanlara yönelik politikalarına tepki gösterdi. Hak savunucuları,"Siz Ankara halkının belediye başkanı mısınız yoksa hayvan katillerinin mi" diye sordu.
Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki dağ evinin sulama havuzunda 13 köpek ölü olarak bulundu. Yapılan incelemede havuz kenarındaki tırnak izlerinden köpeklerin canlı olarak havuza atıldığı ve çıkabilmek için çabaladıkları ifade edildi.
Amasya'da bir kişi, köpeğini kamyonetinin arkasına bağlayıp kilometrelerce sürükledi. Olay, bir motosiklet sürücüsü tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde çuvallar içinde 15 köpeğin ölü bulunmasıyla dört kişi gözaltına alındı.
Sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin yasanın kabul edilmesi sonrası birçok yerden hayvan katliamı haberleri gelirken, Bakan Yumaklı yasa için "Neresinde katliam var anlamış değilim” dedi. Yumaklı, yasayı uygulamayan belediyeleri de yaptırımla tehdit etti.
Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın ardından birçok ilden köpek katliamı haberleri gelirken, evinin bahçesindeki üç kedi yavrusunu fırça sapıyla öldüren 69 yaşındaki Muzaffer Şen tutuklandı. Şen "sinirlerine hakim olamadığını" savundu.
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin belediyesi, çöplükte çuvallar içinde yaklaşık 10-15 köpek cesedi bulunmasının ardından suç duyurusunda bulundu. 'Katliam yasası' sonrası Niğde'de ve Altındağ'daki köpek ölümlerine eklenen görüntüler infial yaratmıştı.
Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar,
Yaşam hakkı savunucuları, Kadıköy İskelesi’nde yaptıkları eylemde ‘Katliam Yasası’na karşı direnişi bugün itibariyle daha büyük bir birliğe dönüştürdüklerini belirterek, 29 Eylül’de İstanbul’da büyük miting yapacaklarını açıkladı.
Niğde ve Ankara Altındağ'daki köpek katliamlarının kamuoyuna yansımaısı sonrası, hayvan hakları savunucuları İstanbul AKP İl Binası'na yürüdü: Açıklamada, “Bu katliamlar buzdağının görünen kısmı. Sorumlular hesap verene kadar elimiz yakanızda” denildi.
Ankara'da köpeklerin vahşice öldürüldüğünün ortaya çıkması sonrasında, CHP lideri Özel 'katliam yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini yineledi. 180 sayfalık bir dilekçe hazırladıklarını söyleyen Özel, belediyeleri yasayı uygulamamaya çağırdı.
AKP'nin sokakta yaşayan hayvanlara yönelik yasa tasarısının ardından, farklı şehirlerden gelen hayvan katliamı görüntüleri ortaya çıkmaya başladı. Sosyal medyada yayınlan görüntülere tepki yağdı: "Eserinizle gurur duyun"
Ankara'nın Altındağ ilçesinde katledilmiş halde çok sayıda köpek bulundu. Yaşam hakkı savunucuları Altındağ ilçesinde onlarca katledilmiş köpeğin görüntülerine ulaştı.
Dersim'de hayvanseverlerin 'katliam yasası'na karşı yaptığı eyleme sokakta yaşayan köpekler de katıldı. Dersim'de bu yasanın uygulanmayacağını belirten hayvanseverler "Türkiye'nin diğer illerindeki çocuklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Sertab Erener, Meslis'te kabul edilen ve "katliam yasası" olarak da anılan yasa değişikliğine karşı Cumhurbaşkanı'na çağrı yaptı. Erener, "Rica ediyorum 4 yılı bize verin ki sokak hayvanlarına bu barınakları yaptırıp oralarda yaşatalım" dedi.
İmparatorlukların, hükümetlerin ‘köpeksizleştirme’ çabaları olmuşsa da sokak hayvanlarının şehir ve toplumla olan ilişkisi içe içe geçmiş bir zincir gibi günümüze uzanıyor. Sarıyer halkıyla can dostları arasında bağ da 'başka bir hayat mümkün' dedirtiyor.
TBMM'de kabul edilen sokak hayvanları için 'ötenazi' öngören 'katliam yasası' Resmi Gazete'de yayımlandı.
CHP, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınaktan "Bal" ismini verdikleri bir köpek sahiplendi. "Bal" için partinin genel merkezinde kulübe yapıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.