Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceklerini, belediyenin bekçiye ihtiyacı olan onlarca binası bulunduğunu belirtti: "Barınaklarımız artık bir rehabilitasyon merkezine, bir eğitim merkezine dönüşecek."
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören yasaya tepki gösterdi. Beşikçioğlu,köpeklerin eğitimden geçirilmesinin ardından belediyenin park ve binalarında görevli olarak yer alacaklarını açıkladı.
'Katliam yasası'nın Meclis'te kabul edilmesinin ardından CHP'li İzmir belediye başkanları sosyal medya hesaplarından ortak tepki gösterdi. Düzenlemeyi uygulamayacaklarını söyleyen başkanlar, "Yaşatmayı seçiyoruz" dedi.
Sokak hayvanlarının ‘öldürülmesi’ni içeren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Ancak hem CHP hem de DEM Partili belediyeler ‘Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’ modelini uygulamakta ısrarlı olacak.
"Katliam yasası" olarak adlandırılan yeni Hayvan Koruma Yasası, tepkilere rağmen AKP ve MHP oylarıyla Meclis'te kabul edildi. Yasayla belediyelere bakımevi kurma ve sahiplendirilmeyen hayvanlara veteriner onayıyla ötanazi yapma sorumluluğu getiriliyor.
'Katliam yasası' tepkilere rağmen AKP ve MHP oylarıyla Meclis'te kabul edildi. Kanun teklifine 'hayır' diyen milletvekilleri tepkilerini sosyal medyadan da dile getirerek, mücadelenin süreceği mesajını verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 17 maddelik 'katliam yasası'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamasına ilişkin bilgileri paylaştı. Bulut, "Dört milletvekilimizin üçü hasta, biri ise yurtdışında olduğu için oy kullanamadı" dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde konuşan CHP'li Tanrıkulu, "Canlılar konusunda uzlaşabiliriz. Bunu bile beceremedik ve bir kutuplaşmaya alet olduk” dedi.
Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa tasarısı Eskişehir Baro Hayvan Hakları Komisyonu tarafından protesto edildi. Komisyon Başkanı Pınar Cengiz: Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Eskişehir Barosu olarak yaşatmayı seçiyoruz
Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören yasa tasarısına karşı yüzlerce kişi, en az altı ülkede eylem yaptı. Eylemler, Avrupa başkentlerinin en önemli meydanlarında ve Türkiye temsilciliklerinin önünde düzenlendi. Yasanın geri çekilmesi istendi.
Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa tasarısı Edirne'de protesto edildi. Açıklamada, "Katliam yasasını asla kabul etmiyoruz. Hiçbirimiz sokağımızda baktığımız, başını okşadığımız canlarımızı kanlı yasanıza teslim etmiyoruz" denildi.
Orhan Gencebay, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasa teklifine karşı çıktı. Gencebay, kanun teklifi Meclis'te oylanırken, Ankara'da protesto edenlere selam göndererek, "Gönül olarak oradayım, benim de oraya gittiğimi düşünsünler" dedi.
Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu tarafından sokak hayvanlarının katledilmesini ön gören yasa tasarısının geri çekilmesi için yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce vatandaş, “Yasayı geri çek” sloganları attı.
TBMM Genel Kurulu'nda 'katliam yasası' görüşmelerinde usul tartışmaları yaşandı. Erkan Baş, " Önergelerimizi işleme almıyorsunuz söz hakkı kullanmamıza izin vermiyorsunuz" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yaşam hakkı savunucularının Anıtpark'ta düzenlediği eylemde konuştu. Sarı, "Dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bu zihniyetin geçmişte yaptıklarını hep birlikte biliyoruz" dedi.
Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı.
Yaşam hakkı savunucuları, CHP'li milletvekilleri ve STK temsilcileri, TBMM'de görüşülecek Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklikleri protesto etmek için Ankara Anıtpark'ta eylem yapıyor.
Meclishay, 31 Temmuz’a kadar çalışmaya devam edecek. Sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan kanun teklifi bugün Genel Kurul’da görüşülecek. Ziyaretçi yasağı nedeniyle hayvan hakları savunucuları Meclis'e giremeyecek.
Sokak hayvanlarına "ötanazi" yapılmasına yol açacak yasal düzenlemeye karşı çok sayıda hayvan hakları savunucusu İstanbul’da bir araya geldi. Kitle “Bu yasayı durduracağız” sloganları atıyor.
Eskişehirli hayvanseverler sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa tasarısının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı. Binlerce Eskişehirli kampanyaya destek verdi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'sahipsiz' hayvanlar için ayrılan bütçesini kullanmayan belediye başkanlarına ve meclis üyelerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini belirtti.
Komisyonu’nda 42 saati aşan süredir devam eden görüşmelerde Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, hayvan hakları savunucularının, STK'ların ve muhalefetin karşı çıkmasına rağmen üçüncü günün sonunda kabul edildi.
Sokak hayvanlarının ‘öldürülmesi’nin yolunu açan yasa teklifinin görüşmeleri sürerken hayvan hakları savunucuları, “Yasayı geri çek”, “Sokakları terk etmiyoruz” sloganlarıyla yaşam nöbetine devam ediyor.
Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa tasarısına karşı düzenlenen eylemdeki konuşması nedeniyle hedef gösterilen CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz hakkında soruşturma açıldı. Yalaz, "Linç kampanyaları mücadele azmimizi etkilemeyecek.
Sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren yasa teklifinin komisyon görüşmelerinde ‘ötanazi’ ifadesi çıkarıldı. Bunun hayvanların öldürülmeyeceği anlamı taşımadığını belirten hayvan hakları savunucularına göre amaç halkın gözünü boyamak ve tepkiyi azaltmak.
TBMM'de sokak hayvanlarına ötanazi yolu açan yasa teklifi görüşülüyor. AKP'nin önergesiyle, 5199 sayılı yasanın 'hayvan' ibaresi 'köpekler' olarak değiştirildi ve sahipsiz köpeklerin bakımevi dışında terk edilmesi yasaklandı. Sekiz madde kabul edildi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM’de komisyonda görüşmeleri süren sokak hayvanlarıyla ilgili 'katliam' yasasına dair konuştu. İmamoğlu, "Bu iş, uygulayacak olan belediyelerin işi. Oturalım, konuşalım. Toplumsal vicdanı önümüze koyalım" dedi.
Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda devam ederken, Kuğulu Park’ta yasa protesto ediliyor.
TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'in talebiyle 'Katliam Yasası' teklifinin 4. maddesinin kapsamı değiştirildi. 4. maddede yer alan "rehabilite edilenler" ifadesi, "rehabilite edilen köpekler" şeklinde değiştirildi.
'Katliam yasası' görüşmeleri sürerken 'Ötanazi' kelimesinin yasa teklifinden çıkarılacak şartlar veterinerlik kanuna dayandırılacak. CHP'li Emir, bu kapsamda kanunda bir yenilik yapılmadığını belirterek "Söz konusu teklif çökmüş oluyor" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.