İklim krizinden etkilenen 47 ada ülkesinin incelendiği bir araştırmada, doğal afetler ile rejimlerin baskıcılığının artması arasında ilişki tespit edildi. Araştırmacılar, hükümetlerin iklim olaylarını otokratikleşme için kullanabileceği uyarısı yaptı.
Her geçen gün yaşanan kötüleşme, bankaların, ihracatçıların ve müteahhitlerin kazandığı, emeğiyle geçinen herkesin ise kaybettiği dipsiz bir girdaba dönüşmüştür.
Bugün Türkiye’de hukuk adalet, barış ve özgürlüğe hizmet etmemekte. İktidar gücü yargının üstüne abanırken toplumu nefessiz bırakmakta..
Ülkeyi otokratik bir rejime savuran AKP’nin ötekileştirici, kutuplaştırıcı, akıl dışı beka sorunları yaratarak yol alması mümkün gözükmüyor.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brezilya’daki Jair Bolsonaro ve Türkiye’de Erdoğan zarar görecek. En ilginç olacak şey ise, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile olan ilişki olacak.
Muhalefetin öncelikle milliyetçi çağrışımlara açık bu nitelemeden vazgeçip, otokrasinin karşısına 'Demokrasi İttifakı' olarak çıkıp bu ittifakı daha kapsayıcı hale getirmesi gerekmekte.
Yeni yasalar devletin sıkı gözetimine, toplanma ve ifade özgürlüklerinin kısıtlanmasına yol açarken önümüzdeki onyıllar boyunca sivil hayatı, siyaset ve ekonomiyi şekillendirebilir.
Saray, iktidarı kaybetme korkusuyla muhalif siyasetçilere, bağımsız gazetecilere, biat etmeyen sendikalara, odalara, barolara karşı bir saldırı başlattı. Bu yüzden de darbe yalanına sarıldı.
Bertelsmann Vakfı Dönüşüm Endeksi raporunda, 'ılımlı otokrasi olarak sınıflandırılan Türkiye, 137 ülke arasında 77’nci sırada geldi ve 'de facto diktatörlük' nitelendirilmesi yapıldı.
Bolton’ın kitabında, Erdoğan ve Şi için ‘otokratik liderler’ tanımı yaptığı belirtildi.
Almanya basınında 'Erdoğan artık yenilmez değil', 'İstanbul tokadı' gibi yorumlar yer aldı.
1930 'Serbest'… 1945 'Demokrat'… 1961 'Adalet' 1984 'Anavatan'… 1989 'Doğru Yol'... 2001 'Adalet ve Kalkınma'… Ve nihayet alkışlarla karşınızda 'İyi Parti!”… Vallahi, iyi pazarlama!
İtalyan basını, Türkiye'nin Ortadoğulu otokrasi modellerine doğru sürüklendiğini yazdı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.