Kasım ayının başından bu yana, her 20 günde bir 100 bin ölüm kaydedilen Avrupa'da 17 Aralık'ta yarım milyon, 25 Ocak'ta ise 700 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
Son 24 saat içerisinde yapılan 129 bin 630 yeni testten 7 bin 763'ü pozitif çıktı.
Bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları bu veriyi 'korkunç ve traijk' olarak niteleyerek, hükümeti bir an önce harekete geçmeye çağırdı.
CHP’li İlgezdi, Coranavirus ile ilgili araştırma yapmak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı’ndan izin alma şartını, 12 Eylül dönemindeki ‘Muzır Neşriyat’ uygulamasına benzetti.
Türk Tabipleri Birliği, pandeminin 11'nci ayına ilişkin değerlendirme raporunu açıkladı.
Salgın nedeniyle öğrenci kaybeden ve gelirleri düşen okullarda devirler başladı. Dayanma gücü kalmayanlar ise bir bir kapanıyor.
Prof. Dr. Karadenizli: Büyük pandemilerde, ilerleyen zamanlarda iyi yönde değişimler olur ve sonrasında virüs hastalık yapıcı etkisi çok düşük bir hale gelir. Ama henüz bu evrelere gelmedik.
Prof. Ali Rıza Erbay: Çalışma koşullarının kötü olması bu hastalığı etkiliyor. Aşı ne kadar etkili olursa olsun sarf bir bio medikal çözüm arama çabası başarılı olmayacaktır.
İlk kez Covid-19 aşısına karşı onay verilen Güney Kore’de, 26 Şubat'ta aşılama uygulamalarına başlanması planlanıyor.
Aralık sonunda aşılamaların başlamasından bu yana AB ülkelerine 26 milyon doz aşı gönderildi ve 17 milyondan fazla kişi aşılandı.
ABD'de federal cezaevlerinde bulunan mahkûmlardan en az 2 bin 359'unun Covid-19 nedeniyle öldüğü kaydedildi.
WHO heyeti, virüsün yayılması ile hayvanlar arasındaki bağlantıyı, virüsün yayılma biçimini inceledi ve bölgeden numuneler topladı.
AstraZeneca aşısı, aşıların mutasyonlar üzerindeki etkinliğiyle ilgili endişe yarattı. DSÖ, aşı üreticilerini mutasyonları dikkate almaya çağırdı.
KABARE Platformu, Ankara'nın birçok yerinde, çeşitli önlemlerle açık tutulabilecek olan işyerleri hakkında uygulanan kapatma kararına karşı eylem yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor’ dedi.
Erdoğan'ın Türkiye'nin ikinci büyük hamlesine imza attığını belirten iş insan Kiğılı, 'Pandemi sonrası Türkiye’yi ekonomik olarak kimse tutamaz' ifadesini kullandı.
Pandemi sürecinde tablet, bilgisayar, telefon ve televizyon ekranı karşısında geçirilen süre de arttı. Uzmanlar 'dijital bağımlılık' uyarısı yaptı.
Prof. Dr. Elif Dağlı, 'Mart-nisan aylarında gerçekten tekrardan hasta sayılarının yükselmesi ve yoğun bakımların dolmasına neden olabileceğinden kaygı duyuyoruz' dedi.
2 binden fazla kişinin katıldığı çalışma henüz hakem onayından geçmedi.
Europol'e göre Avrupa'da pandemi döneminde çocuk istismarındaki artış kaygı verici.
Vatandaşların Coronavirus’e yakalanma korkusuyla acil servisleri kullanmaktan kaçındığını belirten Doç. Dr. Seda Özkan, ciddi rahatsızlığı olanların acillere başvurmasını istedi.
Başbakan Kurz, konunun kim tarafından geliştirildiğinden bağımsız olarak, en kısa zamanda en güvenli aşıya ulaşmakla ilgili olduğunu söyledi.
Putin'in Covid-19'a karşı dünyanın ilk aşısını tescil ettiklerini söylediğinde dünya buna şüpheyle yaklaştı, ancak aşının etkinlik oranı yüksek çıkınca ülkeler aşıyı alma yarışına girdi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.
ABD, 27 milyon 407 bin 324 ile en fazla vakanın olduğu ülke konumunda bulunuyor.
Onay verilmeden önce de Sinovac'ın geliştirdiği aşı, yüksek risk grubunda olduğu belirlenen insanlara yapılıyordu.
'Salgında kadın olmak’ raporuna göre pandemide erkek şiddeti sürdü, kadınların mutsuzluğu arttı.
Cirolarının yüzde 80’ini kaybettiklerini söyleyen Simitçiler ve Pideciler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 'Vatandaşa hep ‘simit ye geçin’ denir, bu saatten sonra onu da diyemeyecekler' dedi.
WHO: Küresel olarak, aşıların sayısı, rapor edilen vaka sayısını geçti.
'Aşılar geliyor!' haberiyle bir nebze ferahlayan ruhlarımızı 'mutasyon tehdidi' yeniden baskı altına alıverdi.'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.