Afganistan’da Taliban yönetiminin kadın spikerlerin yüzlerini peçeyle kapatmalarını zorunlu tutmasına karşı erkek sunucular destek amacıyla yayına maske takarak çıktı.
Taliban yönetiminin, Afganistan'daki kadın televizyon sunucuları ve konuk kadınların yüzlerini örtmeleri talimatı ekrana yansıdı.
Irkçılık karşıtı Hope Not Hate adlı grup, Johnson'ın açıklamalarını 'samimiyetsiz ve yapmacık' olarak niteledi.
Resmi olmayan sonuçlara göre, seçmenlerin yüzde 48'i ise yasağa karşı "hayır" oyu verdi.
Sokak protestocularının maskeyle kimliklerini gizlemesini de hedef alan yüzün kapatılmasını yasaklayan teklife medya ve yerel siyasetçiler 'burka yasağı' adını taktı.
Burka ve peçenin yasaklanıp yasaklanmayacağına ilişkin bu hafta sonu İsviçre’de halka açık alanlarda referandum düzenlenecek.
Saldırıya uğrayan kadın, polise verdiği ifadede, hakarete uğradığını da söyledi.
Tunus hükümeti, devlet dairelerinde peçe takılmasını yasakladı. Kararın, geçtiğimiz haftaki intihar saldırıları sonrası güvenlik gerekçesiyle alındığı açıklandı.
IŞİD'in üstlendiği saldırılarda 253 kişi yaşamını yitirmişti.
Johnson, yasak hakkında kaleme aldığı bir makalede, peçeli kadınları 'banka soyguncusuna' ve 'posta kutusuna' benzetmişti.
Danimarka’da 1 Ağustos’ta kamusal alanda burka ve peçe giymek yasaklanmıştı.
Batman Üniversitesi'nde peçeli öğrencilerle ilgili yazıyı sosyal medyadan paylaşan öğretim üyesi görevden alındı.
Kanada'nın Quebec eyaletinde, müslüman kadınların otobüsler dahil kamu alanlarında peçe takmalarını yasaklayan tasarıyı kabul edildi.
Avusturya'da 1 Ekim Pazar gününden itibaren, "yüzü, saçların başladığı noktadan, çeneye kadar kapatan her türlü giysi ve maskenin kamuya açık alanlarda giyilmesi" yasaklandı.
Almanya’da trafikte yüzünü kapatan maske, burka ve peçe giyenlere 60 euro para cezası uygulanacak.
Cezayir asıllı Fransız iş insanı, Avrupa'daki tesettür yasakları kapsamındaki para cezalarını ödemek için fon oluşturmuştu.
AİHM Belçika'da uygulanan peçe yasağının özgürlükleri kısıtlamadığına hükmetti
Yüzün tamamen örtülmesini yasaklayan kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi.
Hollanda'da temyiz mahkemesi, peçesini çıkarmayı reddeden kadına sosyal yardımın kesilmesini haklı buldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.