Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) cari açıkta görülen keskin genişlemenin etkisiyle Türk Lirası için adil değeri 16,50 seviyesinden 21 seviyesine güncellendi.
IIF Başekonomisti Brooks, 'Türkiye’nin net ihracatı son iki yılda büyümeye katkı sağladı. Bu durum, imalat ve turizm sektörlerinin ne kadar rekabetçi olduğunun önemli bir göstergesi' dedi.
Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks'un, Türkiye için tek gerekenin makro istikrar olduğunu ifade ettiği tweet'i yandaş medyada sevinç mesajlarıyla paylaşıldı.
Türkiye ekonomisini yakından izleyen Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.
Türk Lirası'nın yüzde 10'u aşan değer kaybı dünya ekonomistlerinin de gündeminde yer aldı. Ekonomistler, Türkiye'nin faiz konusunda izlediği politikanın yanlış olduğunu savundu.
Man Group ve Uluslararası Finans Enstitüsü Ekonomisti Brooks, Türkiye'den yabancı fon çıkışının gelişen ülkelere yayılmasından ve bir kaçışı tetiklemesinden endişe edildiğini belirtti.
Ekimden beri ilk kez geçen hafta yabancı yatırımcıların yükselen piyasa hisse senetleri ve tahvillerinde çıkışa yöneldiğini aktaran IIF Başekonomisti Robin Brooks, 'Balayı sona erdi' dedi.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı Robin Brooks, Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, dolar/TL'nin adil değerinin 7,50 düzeyinde olduğunu dile getirdi.
Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks, 'TL'yi uzun zamandır takip ediyoruz. Bilinmezlerle dolu bir ortam var. Umarım TL'de 2018'deki gibi ani bir ciddi değer kaybı olmaz' dedi.
Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks, kurumun TL’nin 'adil değeri'ne dair değerlendirmesini kısa süre önce revize ederek, 6,30 TL’den 7,50’ye çektiğini belirtti.
Financial Times'ta yer alan haberde Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks, TL'deki seyrin krediye bağlı büyümenin doğasına ilişkin kaygıları yansıttığını belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.