Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) cari açıkta görülen keskin genişlemenin etkisiyle Türk Lirası için adil değeri 16,50 seviyesinden 21 seviyesine güncellendi.
IIF Başekonomisti Brooks, 'Türkiye’nin net ihracatı son iki yılda büyümeye katkı sağladı. Bu durum, imalat ve turizm sektörlerinin ne kadar rekabetçi olduğunun önemli bir göstergesi' dedi.
Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks'un, Türkiye için tek gerekenin makro istikrar olduğunu ifade ettiği tweet'i yandaş medyada sevinç mesajlarıyla paylaşıldı.
Uluslararası Finans Enstitüsü raporunda, dünyanın benzeri görülmemiş bir enflasyon ve faiz şoku yaşadığı belirtildi, 'negatif faizli ülkelerde durgunluk kaçınılmaz' vurgusu dikkat çekti.
Uluslararası Finans Enstitüsü, hızlı kredi genişlemesinin ve artan emtia fiyatlarının cari açığı artırdığına dikkat çekerek, dolar/TL için adil değeri 9,50'den 16,50'ye yükseltti.
Uluslararası Finans Enstitüsü, savaş ve yaptırımlar nedeniyle Rus ekonomisinin 2022'de yüzde 15 küçülmesini, ekonominin 15 yıl geriye gitmesini bekliyor. 400 yabancı şirket ülkeyi terk etti.
Türkiye ekonomisini yakından izleyen Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.
Türk Lirası'nın yüzde 10'u aşan değer kaybı dünya ekonomistlerinin de gündeminde yer aldı. Ekonomistler, Türkiye'nin faiz konusunda izlediği politikanın yanlış olduğunu savundu.
Uluslararası Finans Enstitüsü, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine 23 Eylül'de 50 baz puanla başlamasını, yılın kalanında 200 baz puan faiz indirimi yapılmasını beklediğini açıkladı.
Uluslararası Finans Enstitüsü verilerine göre, küresel ülke borçları ikinci çeyrekte 296 trilyon dolarla rekor kırdı. Türkiye'de kamunun borçluluğu ise yüzde 39,8'den yüzde 41,6'ya çıktı.
Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) bu şartlarda dolar-TL kuru için 'adil fiyatı' 9.5 TL'ye çekmesi kuşkusuz bir alarm sinyalidir.
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) Küresel Borç İzleme Raporu'na göre, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin toplam borcu 86 trilyon dolara çıktı.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), dolar/TL için adil değer tahminini 7,5'ten 9,5 seviyesine yükseltti. Tahmindeki bu yükselişin gerekçesi olarak cari açıktaki artışa işaret edildi.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) raporunda Türkiye'de artan politika belirsizliğine dikkat çekti ve bu tablonun mart sonundan itibaren para çıkışlarına yol açtığını belirtti.
Man Group ve Uluslararası Finans Enstitüsü Ekonomisti Brooks, Türkiye'den yabancı fon çıkışının gelişen ülkelere yayılmasından ve bir kaçışı tetiklemesinden endişe edildiğini belirtti.
Türkiye, 2020'de iflas sayısı artışında ilk sırada yer aldı. Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) raporunda, hükümet desteklerinin dünyada iflasları azalttığına dikkat çekildi.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı Robin Brooks, Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, dolar/TL'nin adil değerinin 7,50 düzeyinde olduğunu dile getirdi.
IIF verilerine göre, küresel borç seviyesi, bu yılın ocak-eylül döneminde 15 trilyon dolar artarak, 272 trilyon doları aştı ve tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.
Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks, 'TL'yi uzun zamandır takip ediyoruz. Bilinmezlerle dolu bir ortam var. Umarım TL'de 2018'deki gibi ani bir ciddi değer kaybı olmaz' dedi.
Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks, kurumun TL’nin 'adil değeri'ne dair değerlendirmesini kısa süre önce revize ederek, 6,30 TL’den 7,50’ye çektiğini belirtti.
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün raporuna göre, Türkiye henüz salgının etkileri fazla hissedilmediği halde yılın ilk çeyreğinde borcu en çok artan gelişmekte olan üçüncü ülke oldu.
Uluslararası Finans Enstitüsü, resmi rezervleri ve ekonomik görünümleri zayıf olan Türkiye'nin dış finansman kırılganlığı en yüksek ve en savunmasız ülkelerden biri olduğunu açıkladı.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) yayınladığı son raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 daralmasını bekliyor. IIF, bu tahmini geçen ay eksi 2,7’ye revize etmişti.
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün raporuna göre, küresel borçlar 255 trilyon dolara ulaşırken, toplam borç ülkelerin toplam gayri safi yurt içi hasılalarının üç katını aştı.
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün haftalık raporuna göre, borsalarda işlem gören şirketlerin piyasa değeri 18 trilyondan fazla değer kaybederek 70 trilyon doların altına indi.
Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 47 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı. Koronavirüs krizi hem iş kayıplarını hem de borç yükünü ağırlaştıracak...
Uluslararası Finans Enstitüsü'ne göre, yabancı yatırımcı piyasaların 21 Ocak’ta koronavirüs krizine uyanmasından bu yana piyasalardan 78 milyar dolarlık çıkış yaptı.
Türkiye’nin tüketim ağırlıklı büyümeyi terketmesi gerektiğini belirten Uluslararası Finans Enstitüsü, TL’nin değerinin yeniden düşebileceği uyarısı yaptı.
Çin, Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi gelişmekte olan 30 büyük ekonominin toplam borcu bu yılın ilk çeyreğinde 69,1 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı.
Financial Times'ta yer alan haberde Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Brooks, TL'deki seyrin krediye bağlı büyümenin doğasına ilişkin kaygıları yansıttığını belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.