Tüzel kişilerin döviz mevduatı, 5 Ağustos haftasında 4 milyar 265 milyon dolar arttı. Son iki haftadır şirketlerin döviz mevduatı 6 milyar 406 milyon dolar büyüdü.
Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Akkuyu'da çalışanların yüzde 80'den fazlasının Türkiye'den olduğunu, bu sayının ve projedeki Türk firma sayısının zamanla artacağını belirtti.
İhracatta artan maliyetler ve döviz bozdurma zorunluluğu nedeni ile kambiyo zararı yazan şirketler, şimdi de euro ve dolar kurlarındaki eşitlenmeyle pariteden zarar etmeye başladı.
Borsada işlem gören ve 15 milyon TL'nin üzerinde döviz varlığı bulunan şirket sayısının 195 olduğu belirtildi. Bu şirketlerin belirlenen sınırın üstündeki döviz varlığı 3.6 milyar dolar.
Altınsaç, 'Şirketlerin yurt dışında iştirakleri varsa oraya para çıkartabilirler. Bu, belki ileride engellemeye çalışılır. Bunun dışında şirketler kâr payı da dağıtabilir' diye konuştu.
BDDK'nın TL ticari kredi kullanımına ilişkin getirdiği yeni koşul sonrası cuma akşamı görülen gerileme, haftanın ilk işlem gününde de sürüyor. Dolar 16,66, euro 17,65 TL seviyesinde
Şirketlerin TL ticari kredi kullanımlarına döviz bozma kuralı gelmesi, piyasada kısmi sermaye kontrolü olarak yorumlandı. 70'lerin kapalı kambiyo rejimine geri dönüş olarak nitelendirildi.
Enflasyon yüzde 70'e ulaşırken kredi faizleri yüzde 20'lerde kalınca TL kredi hacmi patladı. Bankaların TL kredi hacmi, son bir haftada 78 milyar TL, son sekiz ayda 966 milyar TL arttı.
Rusya'da üretim yapan ve tüketime yönelik sanayi yatırımları bulunan Türkiye'den şirketlerin bazılarının Ukrayna işgalinin olumsuz yansımalarını yaşamaya başladığı belirtildi.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rus ekonomisi uluslararası yaptırımlara maruz kalırken, Çin bankasında hesap açmak isteyen Rus şirketlerinin sayısı hızla arttı.
Rusya'nın Ukrayna'yı askeri operasyonla işgali sekinci gününe girerken, yaptırımlar arka arkaya gelirken, küresel şirketler de Rusya pazarından çekilme kararlarını açıklıyor.
Rusya Hükümeti'ne yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Rusya'nın Ulusal Varlık Fonu, Rus şirketlerden hisse almak için yaklaşık 10 milyar dolar harcayacak.
ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden Rus şirketlerine yönelik yeni yasak ve yaptırımlar piyasalar tarafından yakından izleniyor. Dolar 14, euro 15,60'larda dar bantta işlem görüyor.
Giderek sertleşen Rusya-Ukrayna gerilimi bölgede faaliyeti olan Türk şirketlerini gündeme getirdi. O şirketler arasında Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın başında olduğu Baykar da var...
İktidarın bazı şirketlerden Kurumlar Vergisi’ni erken ödemeleri için ricada bulunduğu, bu nedenle ocak ayı vergisinde 30 katlık gizemli artış oluştuğu ortaya çıktı.
Uzan, 'Alıcı çıkarsa Varlık Fonu'ndaki şirketleri satma mecburiyeti var. Yarı fiyatına gidecek bu şirketler. Çünkü doğalgaz alacak para kalmadı. Türkiye'yi getirdikleri durum budur' dedi.
Bakan Nebati'nin ekonomistler ve akademisyenlerle yaptığı toplantıda, 10 milyar dolar döviz bozduracak şirketlerden bahsetmesi, 'Bu manipülasyon değil mi?' sorusunu sordurttu.
Gürses, 'Bakan Nebati, negatif reel faiz taahhüdü ile bugünün tarihine, ulusal parasına erime taahhüdü veren ilk hükümet olarak kayda geçti' değerlendirmesinde bulundu.
Rekabet Kurumu'nun rekabeti bozucu işbirliği yaptıkları gerekçesiyle Alman VW, BMW, Daimler-Benz, Audi ve Porsche'ye yönelik soruşturmasında sözlü savunma aşamasına gelindi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, yabancı para ve altın cinsinden varlıklarını Türk Lirası'na dönüştüren kurumlara vergi istisnası getiren kanun teklifi görüşülecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre şirket ve kurumlar da artık döviz ve altın hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Tüzel kişiler altı ay veya bir yıl vadeli hesap açabilecek.
Dünya yazarı Alaattin Aktaş, 'Merkez Bankası faizi indirip kuru artırmakla, bırakın vatandaşın ve şirketlerin cebinden aldığını, Hazine'nin cebinden de 108 milyar lira almış oldu' dedi.
İklim krizine emek gücü de dahil doğanın her parçasını metalaştıran kapitalizmin neden olduğunu söyleyen Cop26 Türkiye Koalisyonu, 'Kapitalizm hiçbir şekilde sürdürülebilir değil' dedi.
ABD'nin ikinci en büyük bankası Bank of America, kapsamlı bir kripto para raporu hazırladı. Banka raporunda yüzlerce şirketle birlikte yeni bir varlık sınıfı yaratıldığı belirtildi.
Berlin'de kiracı hareketi önemli bir kazanım elde etti. Emlak şirketlerinin elindeki 250 bin konutun kamulaştırılması referanduma götürüldü ve yüzde 57 ile halk 'kamulaştırma' dedi.
ABD çıkışlı olup ABD menşeili olmayan ürünlerden menşe ispatı istenmesi ithalatçıları zora soktu. Firmalar milyonlarca TL'yi bulan cezayla karşı karşıya. Şirketler dava için harekete geçti.
Dünyanın dev çokuluslu şirketlerinin Delta varyantının global ekonomide talebi azaltması olasılığına karşı nakit birikimlerini artırdıkları ifade ediliyor.
Erdoğan'ın 'İhaleleri mutlaka şeffaf gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın' sözü üzerine Karar yazarı Kahveci, ihalelerle ilgili kamera arkasında şirketler yönelik dönen 'kıyakları' yazdı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye şirketlerinin tarihi olarak doların kuvvetlenmesi riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev arasında otobüs seyahati sırasında Kolin ve Cengiz şirketlerinden bahseden dikkat çeken bir diyalog yaşandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.