Koza Altın’a, Gümüşhane Kelkit’teki yeni altın madeni dahil olmak üzere yılbaşından bu yana sekiz kez "ÇED gerekli değil" kararı verildi. Şirket Kelkit'te, yıllık 42 bin ton cevher üretmeyi planlıyor. Proje, orman ve mera alanlarını da etkiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Hazine'ye ait 12 şirketin hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Koza Altın İşletmeleri ve İpek Doğal Enerji gibi şirketler, mevcut ortaklık-iştirak ilişkileri korunarak Varlık Fonu bünyesine katıldı.
Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu, yılın ilk çeyreğinde teknoloji yatırımlarıyla rekor kâr elde etti. Fonun piyasa değeri, 1 trilyon 610 milyar dolara yükseldi. Fonun büyüklüğü ise Norveç'te kişi başına 283 bin dolara denk.
Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu’nun ‘kimin ne kadar para çektiğinin, dolar aldığının listesini ben açıklayayım mı’ sözlerini eleştirerek, ‘Bakın fişleme yapıyoruz’ demektir, gözdağı vermektir' dedi.
CHP'li Atila Sertel, Varlık Fonu tarafından 2020 yılında Sisal-Şans ortak grubuna devredilen şans oyunları için 'Sanki bilinçli olarak denetimden kaçılıyormuş izlenimi uyanıyor' dedi.
ÇAYKUR, 2017 yılında Varlık Fonu'na devredildi ve zarar yılları başladı. Kurumun 41 milyon 134 bin 374 TL ticari borcu, 37 milyon 147 bin 972 TL de diğer çeşitli borçları bulunuyor.
Tarım ve hayvancılığa zaten yeterince kaynak ayrılmadığına işaret eden CHP’li Girgin ‘Bakanlığa gitmesi gereken payın Varlık Fonu gibi bir kara deliğe gitmesini kabul etmiyoruz’ dedi.
Teklife göre, TVF'nin şirketleri, kamu şirketlerine uygulanan mevzuat ve kısıtlamalara tabi olmayacak. Bu uygulama şirket, TVF'de olduğu sürece devam edecek.
Türk Telekom'da yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Yönetimde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ve eski bakanlardan Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Dr. Ömer Fatih Sayan yer aldı.
Türkiye Varlık Fonu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, Fona bağlı BOTAŞ'a 49 milyon 533 bin TL'ye boru sattı. Tosyalı'nın BOTAŞ'tan aldığı ihalelerin toplam bedeli 1 milyar TL'yi aştı.
Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), LYY'nin Türk Telekom'da sahip olduğu hisselerin Varlık Fonu'na devrine izin verdi.
Varlık Fonu, Türk Telekom için 2026'da bedelsiz bir şekilde kamuya geçeceği halde 1 milyar 650 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Sözcü yazarı Muratoğlu, ‘Neden?’ diye sordu.
4 yıl önce OTAŞ iflas etmesine rağmen, devrin hızlı bir şekilde bugün yapılmasına işaret eden ekonomist Murat Kubilay, “Bir ihtimal iktidar değişikliği öncesi tamamlamak istediler" dedi.
Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın almak için LYY Telekomünikasyon A.Ş. ile anlaştı.
Yapılan açıklamaya göre, Vakıfbank, Halkbank ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası bankası, Türkiye Varlık Fonu'ndan 28,3 milyar TL sermaye desteği alacak.
Uzan, 'Alıcı çıkarsa Varlık Fonu'ndaki şirketleri satma mecburiyeti var. Yarı fiyatına gidecek bu şirketler. Çünkü doğalgaz alacak para kalmadı. Türkiye'yi getirdikleri durum budur' dedi.
ÇAY-KUR zarar etti. Banka kredileri nedeniyle de 322 milyon lirada faiz ödedi. CHP'li Sertel, ' Faize karşısınız, ‘Faiz nas' diyorsunuz. O halde ÇAY-KUR'u bu faiz illetinden kurtarın' dedi.
Eğilmez, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü, demokrasi ve güçler ayrımı, bağımsız Merkez Bankası sağlanmadan Türkiye'nin düzelmeyeceğine işaret etti.
Başkanlığını Erdoğan'ın yaptığı Varlık Fonu'nun denetim raporu Meclis'e gelmeyince Altay, 'Kamunun en mühim kuruluşlarının olduğu fonun denetim raporu nerede Erdoğan?' diye sordu.
Erdoğan’ın, Varlık Fonu’na yönetici olarak atadığı Fuat Tosyalı’ya ait şirketlerin, kamu kurumlarından 10 yılda tam 1,1 milyar TL değerinde boru ihalesi aldığı ortaya çıktı.
Tarım Bakanı Pakdemirli, Ankara Milletvekili Levent Gök’ün Çaykur’un mali durumuna ilişkin sorduğu sorulara cevap vermedi.
Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası pay sahibi oldukları LYY Telekomünikasyon'a ait Türk Telekom hisselerinin TVF'ye devrine ilişkin bir işlemin söz konusu olmadığı kaydedildi.
CHP Sözcüsü Öztrak, kendini davet edip 'görüşmeler yaptık' diyen Erdoğan'ı eleştirdi.
Varlık Fonu'na devredildikten sonra geçen yıl 741 milyon, son iki yılda ise 2 milyar lira zarar eden PTT'nin 4 milyon liraya Ankara'da bina kiraladığı ortaya çıktı.
1989 yılında üretime başlayan, yaklaşık 10 yıldır üretime ara verilen Çarşamba Şeker Fabrikası, Varlık Fonu’na devredildi.
Özelleştirme programına alınan Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin yüzde 49 hissesi, 30 Haziran 2017'de Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Kurumun kârı devir sonrası yarıdan fazla düştü.
TDİ, Tekirdağ Limanı'nı işleten şirketin talebi doğrultusunda kira sözleşmesini feshetti. TDİ, şirketin anlaşma çağrısı üzerine yaptığı görüşmeler sonrası 60 milyon TL ödemeyi kabul etti.
Kiraladığı bina için yıllık 3,7 milyon TL ödeyen PTT’nin, müdür yardımcısına 847 bin TL tazminat ödediği ortaya çıktı.
Dünyanın en büyük servet fonu olan Norveç Varlık Fonu, Batı Şeria'daki yasa dışı İsrail yerleşimlerinin inşasında yer alan iki İsrailli şirketi fondan çıkardı.
İYİ Parti'li Tatlıoğlu, altın rezervlerinin de 128 milyar dolar döviz rezervi gibi eritileceği yönünde duyum aldıklarını söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.