10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde, uzmanlardan Türkiye'de artan psikolojik sorunlar konusunda uyarı geldi: Hastaların çevresindeki insanların tavrı, tedaviye başvurmamalarına ya da gizli kapaklı gelip tedaviyi yarım bırakmalarına neden oluyor.
Koronavirüsün ardından ruhsal pandeminin başladığını belirten öğretim üyesi Doç. Dr. Memduha Aydın, 'Covid-19 geçirmiş olan bireylerin depresyon oranları yüzde 50-70 oranında’ dedi.
Sağlık Bakanlığı 2021 yılında ruh sağlığı hizmetlerine 500 milyon 399 bin TL kaynak ayırırken, bu tutar 2022'de 1 milyar 261 milyon 415 bin liraya yükseldi.
Başar, antidepresan kullanımın her geçen gün arttığını, tedaviye erişimin zorlaştığını ve birçok ilacın temininde de sıkıntı yaşandığını bildirdi.
Manchester Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmaya göre, stresten uzak kalındığında bağışıklığın bundan pozitif etkilendiği ve bu durumun Covid-19 aşısını daha etkili kılacağı belirlendi.
'Kötülüğün kaynaklandığı insanlık durumlarını ve insanın özelliklerini bize anlatan edebiyatın ayrıcalıklı bir işlevi yok mu?'
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde ruh sağlığını etkileyen güncel etki Coronavirus salgını.
Psikiyatrlar koronavirüs salgınını ruhsal etkilerine dair bilgilendirme kampanyası başlattı.
Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un akıl sağlığı tespiti için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevki yapıldı.
'Toplumu kutuplaştırırsanız ruh sağlığı bozulur.'
CHP'li Muharrem İnce, 'Seçim bir siyasi faaliyet değildir' diyen TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a cevap verdi.
'Vatandaşlarımızın maddi ve manevi zorluklarının yanında ruhsal olarak sorun yaşadıklarını görüyoruz.'
'Depresyona girenler, panik atak krizi geçirenler artıyor.'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.