AKP Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, erken seçiminin gündemlerinde olmadığını açıkladı.
Battal İlgezdi’nin görevden alınmasının ardından yapılan belediye başkanvekilliği seçimini CHP kazandı.
Maduro, ülkedeki üç büyük muhalefet partisinin, dün yapılan belediye seçimlerini boykot etmeleri nedeniyle, 2018'deki başkanlık seçimlerinin katılımının yasaklandığını açıkladı.
MAK Danışmanlık Şirketi Başkanı Kulat'tan 2019 seçimleriyle ilgili değerlendirme: AKP yüzde 40-41 bandında, MHP baraj altında, HDP bıçak sırtında, İYİ Parti düşüşte, CHP aynı.
AKP ile MHP'nin 2019 seçimlerinde ittifak yapacağı iddiaları giderek artıyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
Honduras'ta binlerce kişi adil seçim sonuçları için sokaklara çıktı
Kremlin Sözcüsü, ABD'nin Rus iş dünyasını Putin'in aleyhine çevirmeye ve marttaki seçimlerini etkilemeye çalıştığını söyledi.
Başbakan Yıldırım; "Tek başına güçlü iktidarı büyük destekle sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz” dedi.
'Seçim çevreleri beş milletvekilini geçmeyecek şekilde daraltılacak'
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Teşkilat ve Görevleri hakkındaki kanun, muhalefetin itiraz ettiği maddeler değiştirilerek TBMM'de kabul edildi.
Duruşmalar öncesinde oluşturulacak jüri üyeleri seçiminin bir-iki gün içinde tamamlanması bekleniyor. Jüri seçiminden sonra davanın asıldan görüleceği duruşmalar başlayacak.
Küba'da 168 yerel meclis için 27 bin aday yarışıyor
Danimarka'da yapılan yerel seçimlerde 101 Türkiye kökenli adaydan 40'ı seçildi.
AKP’nin oyları düşüyor diyelim, bunun muhalefete yarayacağı sonucuna varmak mümkün mü? Bence değil. Muhalefetin Kürt ve sol demokrat kanadı tırpanlamış durumdayken CHP’den de tık çıkmıyor...
Filistin'de taraflar seçimlerin 2018'de yapılması konusunda anlaşmaya vardı
Erdoğan'ın solu hedef alan söylemlerinin 2019 için seçim stratejisinin bel kemiğini oluşturduğu ileri sürüldü.
Muhalefetin 'Demokratik Seçim' önerisini hazırlaması, OHAL’in kaldırılmasını talep etmesi, olmuyorsa Meclis’ten çekileceğini deklare etmesi gerekir. Özellikle CHP’nin halka borcu var.
'AK Parti'nin kanun teklifi kabul edilirse, müşahit sayısına kota getirilecek ve partilerinbaşkana itiraz hakkı bulunmayacak'
Almanya'da genel seçimin ardından yapılan koalisyon ön görüşmelerinden sonuç alınamadı. Başbakan Angela Merkel, erken seçim çağrısında bulundu.
Meclis başkanı adayı cezaevinde bulunan HDP, seçimlerde tutuklu vekillerin de oy kullanmasını talep etmişti.
Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır: Kentlerde muhalif oylar önde. Birlikte yaşama arzusu azaldı. AK Parti'nin çekirdek tabanı eriyor
Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, HDP'nin tüm baskı ve tutuklamalara rağmen baraj sıkıntısı yaşamayacağını söyledi. MHP ve İYİ Parti'yi uyardı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yaptıkları saha araştırmasına göre oy oranlarının yüzde 20 bandında olduğunu söyledi.
Kuzu'nun TBMM Başkanlığı'nda kararlı olduğu ve bunu parti yetkilileriyle paylaştığı öğrenildi.
'Erdoğan anketlere hepimizden çok önem veriyor'
AK Parti yüzde 50 artı 1'i yakalamak için, mesafeli duran merkez sağ ve liberal seçmene yöneldi. Bu yöndeki ilk adımlar atıldı.
AB Bakanı Ömer Çelik, bağımsızlık isteyen Katalanları, işleyen bir sisteme çomak sokmakla suçladı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'nin her adımını seçimi düşünerek attığını söyledi.
İstifa ettirilen, istifa etmek üzere sıraya giren başkanlarının hepsinin sırtında yumurta küfesi varmış ki, bir tanesi de çıkıp, 'beni halk göreve getirdi, ancak halk götürür' diyemedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.