Deprem yardımlarının siyasilerin yakınlarına dağıtıldığını anlatan depremzedeler, iktidar partisine, bakanlara ve muhalif siyasetçilere de tepkili: Enkaz başında fotoğraf çekip gittiler.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, depremzedeler için düzenlenecek yardım kampanyasının koordinasyonunun AFAD tarafından yürütüleceği belirtildi.
24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrası Elazığ genelinde, Malatya'da ise 3 ilçede okulların açılma tarihi 17 Şubat'a ertelendi.
Elazığ’daki tüm spor faaliyetleri, spor salonlarında depremzedelerin barınması nedeniyle durduruldu.
6,8’lik Elazığ depreminden etkilenen Malatyalı depremzedeler, hasarlı evlerin incelenmediğini belirterek 'Gereken her yeri aradık. Ne gelen oldu ne de arayan' dedi.
Elazığ'da 6,8’lik depremin merkez üssü olan Sivrice’de neredeyse tüm kamu binaları yıkılırken, yurttaşlar sürekli korku içinde yaşadıklarını belirterek ilçenin taşınmasını istedi.
6,8'lik Elazığ depreminde Malatya'da da can kayıpları olmuş, binalar yıkılmıştı.
İstanbul’dan Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri, depremzede yurttaşların hala şoktan kurtulamadığını ve desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Öğrenciler, dayanışmaya çağırdı.
HDP, 40 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depremine ilişkin Meclis'te araştırma önergesi açılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle de soru önergesi verdi.
DTK, Elazığ depreminde yaşanan can kaybının artmaması için seferberlik çağrısında bulundu.
Yunanistan, Kanada, İran, AB, Kuzey Makedonya, Ukrayna ve Malezya'nın da aralarında olduğu çok sayıda ülke ve liderlerinden Elazığ'daki depremle ilgili dayanışma mesajları geldi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.