Kocaeli Başiskele'de bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda, mevsim şartlarına bağlı su seviyesi düştü.
Son dönemde yağışların az olması nedeniyle Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Yamula Barajı'nın su seviyesi düşünce eski Çevril Mahallesi’nin evleri gün yüzüne çıktı.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, nisan ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan iki barajdan Mumcular Barajı’nın su seviyesi 5 ayda yüzde 45'e, Geyik Barajı'nınkisi ise yüzde 70'e geriledi.
Yer altı su kaynaklarının hızla tükendiği, milli kuraklık merkezinin kurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Orta, ‘Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyeleri düştü’ dedi.
Edirne’de etkili olan sağanak, Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyelerini, son yılların en yüksek seviyesine çıkarıp, debilerini 4 kat artırdı.
İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Kazandere ve Pabuçdere barajları kurudu. Prof. Dr. Tecer, 'Sonbahar ile birlikte artan yağışlarla birlikte barajlar dolacaktır' dedi.
DSİ verilerine göre, kuraklık nedeniyle Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde bulunan barajlarda doluluk oranları, yüzde 30’ların altına düştü.
Tecer, 'Denizlerde yükselme 1'e 100 kuralı vardır. 1 santim yükselirse denizler, 100 santim karayı içine alır' dedi.
Sarımehmet Barajı'nın su seviyesi kritik eşiğin altına düştü
Derinliği 5 metreden 2 metreye düşen gölün bataklığa dönüşme tehlikesi bulunuyor.
Önümüzdeki günlerde başlayacak yağışların ardından barajdaki su seviyesinin tekrar yükselmesi bekleniyor.
Su seviyesindeki değişikliğin küresel ısınmaya bağlı olarak geliştiği belirtildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.