Putin, Rus şirketlerine ait hisselerin yurt dışında işlem görmesini yasaklayan düzenlemeyi imzaladı. Şirketler, 16 Nisan itibariyle 10 günde bu hisselerin işlem görmesine son vermek zorunda.
Borsada işlem gören şirketler 2020 yılı kârlarında dağıtacakları temettü miktarlarını açıkladı. Şu ana kadar 65 şirket toplam 22.3 milyar TL net temettü dağıtacağını duyurdu.
Hükümetin bankacılık sektöründe yıllardır süren temettü dağıtılmaması tavsiye kararı ve büyümeyi canlandırmak için yaptığı baskı banka hissedarlarının tepkisini çekiyor.
Godiva Belgium'dan temettü almayı öngören Ülker Bisküvi, elindeki nakdi artırmak için sermaye artırımına katılmayacak ve ortaklık payının yüzde 12.95'e düşürecek.
BDDK'nın İş Bankası'na izin vermemesiyle gündeme gelen kâr payı dağıtmama uygulaması artıyor. Garanti'den sonra Akbank da temettü dağıtmayacak.
Allah aşkına düşünün, Futbol Federasyonu Başkanı'nın ortak olduğu bir şirketin iddaa ihalesini kazandığı bir ülkeye doğrudan yabancı sermaye kaynağı girer mi?
Özellikle sermaye transferlerinin (5 milyar TL) Ocak ayında bu ölçüde artış göstermesinin altında hiç kuşkusuz 31 Mart 2019 yerel seçimlerini hedef alan kamu yatırımlarının artışı yatıyor.
Halkbank, temettü (kâr payı) ödemelerinin artık Hazine’ye değil Türkiye Varlık Fonu’na yapıldığını, bu kapsamda 226 milyon TL ödeme yaptıklarını belirtti.
2018’de Ziraat Bankası 2.3 milyar lira, Halkbank ise 1.3 milyar lira görev zararı açıkladı. İki bankanın 2018’de Hazine’ye aktardıkları temettü sıfır oldu.
Halkbank, daha önceki teklifin yarısı kadar temettü teklif etti. Dağıtılabilir karın yüzde 8,95'i yerine yüzde 4,47'si olan 158,3 milyon TL 17 Ağustos'ta ödenecek.
Hazine’den aktif büyüklüğü 160 milyar dolar olan varlıkların devredildiği Varlık Fonu'na bugüne kadar sadece Kayseri Şeker’den 1.5 milyon TL temettü ödemesi yapıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.