Başsavcı Ebru Cansu: 30 kişilik ekip sahada Gülistan'ı arıyor
Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, Gülistan Doku soruşturmasındaki gelişmeleri ve gelinen aşamayı anlattı
Artı Gerçek- Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, 6 yıldır kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmalarının nasıl başladığını ve süreci TRT Haber'e anlattı.
'SİM KARTIN BAŞKA BİR İLDE BAZ VERDİĞİNİ GÖRDÜĞÜMDE ÜSTÜNE GİTTİM BİRTAKIM VERİLERE ULAŞTIK'
SIM Kartın başka bir ilde baz vermesi üzerine durumu sorguladığını ifade eden Başsavcı Cansu, "Başka bir ilde baz verdiğini gördüğümde ve onun üstüne gidip zincirleme şekilde durum sorgulandığında birtakım verilere ulaştık. SIM kartın takıldığı cihaz bilgileri gelmişti sadece dosyaya. Ancak onun peşinde düşülmemişti. Bu SIM kart bu cihaza takılmış ama bu cihazı öncesinde kimler kullanmış? Kim takmış olabilir? Bunun araştırması yoktu. O aşamada araştırdığımda da beni Gökhan'a götürdü" dedi.
'GECE GÜNDÜZ KAR KIŞ DEMEDEN HER YERE BAKTIK, 30 KİŞİLİK BİR EKİP HÂLÂ SAHADA'
Arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başsavcı Cansu, "Birçok bölgeye gittik. Tunceli'de dağlık, ormanlık, bu işin olabileceği sığınak, mağara nereler varsa bulabilir miyiz umudu ve elimizdeki cihazın imkanlarıyla her yere gece gündüz, kar kış demeden baktık. Aramalarda ben de bizzat Jandarma ile birlikteydim. Ankara'dan bir JASAT ekibi, donanımlı teknik cihazlar gönderildi. 30 kişilik bir ekip hâlâ sahada" diye konuştu.
YENİ HTS VE PTS KAYITLARI İSTENDİ
Cansu "Şüphelilerin her türlü dijital materyallerine el konuldu, inceleme izni alındı. Şu an siber suçlarda uzmanlarca incelemeleri devam ediyor. Dosyada zaten HTS ve PTS kayıtları vardı. Tekrar alınmasına gerek duyulan kişiler için müracaat ettik. Onlar da alınıyor" ifadesini kullandı.
'HASTANEDEN GELEN BELGELERDE TARİHLERDE ÇELİŞKİ VARDI'
Hastane kayıtlarının silinmesine ilişkin de konuşan Cansu, "Hastaneden Gülistan Doku'nun tedavi evraklarını istediğimizde gelen belgedeki tarihlerde çelişki vardı. POLNET kaydında hastane girişi görünen tarih, hastane tedavi evrağında hiç yer almıyordu. Bu durum bize şüpheli geldi. Şu anda Sağlık Bakanlığı müfettişleri, hastanede de gerekli incelemeleri yapıyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)