Hatimoğulları ve Bakırhan, ölüm yıl dönümünde Aram Tigran'ı andı: 'Halklar arasında barış güverciniydi'

Hatimoğulları ve Bakırhan, ölüm yıl dönümünde Aram Tigran'ı andı: 'Halklar arasında barış güverciniydi'
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğlulları, Diyarbakırlı Ermeni müzisyen Aram Tigran'ı vefatının 15'inci yıl dönümünde sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla andı.

Artı Gerçek - "Ortadoğu'nun Bülbülü" olarak da anılan Ermeni müzisyen Aram Tigran, 15'inci ölüm yıl dönümünde anılıyor. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları da sosyal medya paylaşımlarıyla Tigran'ı andı.

Hatimoğulları paylaşımında, Tigran'ın "Türkiye vatandaşı olmadığı" gerekçesiyle vasiyetinin yerine getirilmediğini hatırlatarak, "Amed’e, topraklarına hasretti… Vasiyeti hasret kaldığı topraklara gömülmekti, izin verilmedi" dedi.

'KÜRT, ARAP, ERMENİ HALKLARI ARASINDA BİR BARIŞ GÜVERCİNİYDİ'

Hatimoğulları, Tigran'ı şu sözlerle andı:

"Hayatı boyunca Kürtçe, Arapça, Ermenice dillerinde yüzlerce esere hayat verdi, farklı dillerde şarkılar söyledi. O Kürt, Arap, Ermeni halkları arasında bir barış güverciniydi… Amed’e, topraklarına hasretti… Vasiyeti hasret kaldığı topraklara gömülmekti, izin verilmedi! #AramTigran’nın aramızdan ayrılışının 15. yılında sevgi ve özlemle anıyorum."

'SESİ SONSUZA DEK YAŞASIN'

Tuncer Bakırhan ise, Kürtçe yaptığı paylaşımında, "Ortadoğunun bülbülü Aram Tigran’ı hürmetle anıyoruz. Aram Tigram şarkılarıyla, saz ve cümbüşüyle, sakin sesiyle her zaman gönlümüzde ve nameleriyle her zaman kulağımızda yankılanıyor. Vefatının 15. Yılında ortadoğunun bülbülü, Kürtlerin yoldaşı, usta sanatçı Aram Tigran’ı hasret, Minet ve hürmetle yad/anıyoruz ediyoruz. Ruhu şad olsun, sesi sonsuza dek yaşasın..." yazdı.

ARAM TİGRAN HAKKINDA

"Ortadoğu'nun Bülbülü" olarak da anılan Ermeni müzisyen Tigran, 1915 Ermeni Soykırımı’nın ardından Diyarbakır'dan göç etmek zorunda kalan bir ailenin çocuğu olarak 1934’te Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde doğdu. Tigran, henüz 9 yaşındayken ud çalmaya başladı. 20 yaşında ise Kürtçe, Ermenice ve Arapça şarkılar söylemeye başladı.

Bilbilo, Ay Dîlberê, Te Ez Kal Kirim, Dîlber, Şev Çû, Dîyarbekir, Zimanê Kurdî, Ax Lê Eman gibi şarkılarıyla tanınan Tigran, yaşamı boyunca 14 albüm çıkardı ve 250’ye yakın şarkı seslendirdi. 2009 Newrozu'na katılmak için geldiği Diyarbakır'da rahatsızlanarak, anjiyo oldu. Tigran'ın 6 Ağustos 2009’da Yunanistan'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti ve 8 Ağustos'ta vefat etti.

Tigran'ın vasiyeti, Diyarbakır'da defnedilmekti. Ancak Tigran’ın bu talebi "Türkiye vatandaşı olmadığı" gerekçesiyle reddedildi. Tigran'ın naaşı bunun üzerine Brüksel'de defnedildi. Sanatçının mezarına, Diyarbakır'dan götürülen toprak döküldü. (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar