100 bin dolar ödeyen Erdoğan'ın protokol masasına oturdu

100 bin dolar ödeyen Erdoğan'ın protokol masasına oturdu
BM Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rockefeller Plaza'da düzenlenen akşam yemeğine katıldı. 100 bin dolar ödeyenler protokol masasına oturdu, sahnede toplu fotoğraf çekimine katıldı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York’ta katıldığı yemeği organize eden derneğin sponsorluk tarifesi ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için ABD'ye giden Erdoğan, önceki akşam Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından New York'taki Rockefeller Plaza'da düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Akşam yemeğinin oturma düzeni ve programı da TASC tarafından hazırlanan sponsorluk tarifesine göre belirlendi. Sözcü'den Razi Canikligil'in haberine göre, 'platin sponsorluk' 100 bin dolara sunuldu.

‘Platin sponsorluk'ta “Cumhurbaşkanı ile toplu fotoğraf çekiminde sahneye davet edilmek, sahnede teşekkür plaketi almak, Cumhurbaşkanlığı protokol masasından bir kişilik yer; ikinci protokol masasından iki kişilik yer; Erdoğan ve bakanlarla özel toplantıya katılım, program süresince dijital ekranlarda ön planda tutulma” gibi imkanlar sağlandı.

45 bin dolar ödeyen ‘VIP Sponsorlar' ise “Cumhurbaşkanı ile toplu fotoğraf çekiminde sahneye davet edilmek,ikinci protokol masasından iki kişilik yer, Erdoğan ve bakanlarla özel toplantıya katılım, program süresince dijital ekranlarda ön planda tutulma” hakkını kazandı.

'PUTİN'E TAHIL SEVKİYATINI RİCA ETTİM'

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta '13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde soruları yanıtladı. Tahıl koridoruna geri dönülmesinin önemini vurgulayan Erdoğan, "Soçi ziyaretinde Sayın Putin ile Afrikalı kardeşlerimize yönelik ilk etapta 1 milyon ton tahılın sevkiyatını görüştük. Süratle de yeniden bu tahıl koridorunu işletmeyi ve '1 milyon ton yetmez, bunu daha da arttırmanızı rica ediyorum' dedim. Biz telefon diplomasisiyle bu süreci işletmeyi ve bununla birlikte 'Rusya olarak üzerimize düşen görevi yerine getirelim’ dediler ve böylece vedalaştık" dedi.

'TÜRKİYE'DE 5 MİLYON MÜLTECİ VAR, EV SAHİPLİĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Erdoğan, Türkiye'deki mültecilerin durumuna ilişkin de, "Ülkemizde 5 milyona yakın mülteci var. Mültecilere ev sahipliğimizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

'2024'E ÇOK DAHA FARKLI GİRECEĞİZ'

Enflasyon sorusuna ise Erdoğan şu yanıtı verdi: "Şu anda küresel enflasyon tüm dünyayı tehdit eden bir durum. Biz de bu enflasyonun şu anda bedelini ödedik, ödüyoruz. Fakat ekonomi ekibimiz bu konularda yoğun bir gayretin, çalışmanın içerisinde. Başarılı bir süreci yönetiyorlar ve bu başarılı süreçte, inanıyorum ki yıl sonu, bilemedin yılın başında bunu başaracağız ve buradan da gerekli olumlu neticeleri alacağız ve bununla birlikte 2024'e çok daha farklı bir şekilde gireceğiz."

'RUSYA'YA BATIYA GÜVENDİĞİM KADAR GÜVENİYORUM'

Erdoğan ABD'de PBS televizyonuna verdiği röportajda ise tahıl koridoru konusunda Putin'e olan inancının devam ettiğini söyledi. "Batı ne kadar güvenilirse Rusya da en az o kadar güvenilirdir. Bizi 50 yıldır Avrupa Birliği'nin kapısında bekletiyorlar. Şu anda Rusya'ya Batı'ya güvendiğim kadar güveniyorum" dedi.

'ABD'Yİ Mİ RUSYA'YI MI TERCİH EDİYORSUNUZ?'

Sunucunun, Türkiye'nin Rusya'yla mı yoksa ABD'yle mi ilişkisinden daha fazla fayda sağladığına ilişkin sorusuna ise Erdoğan "Diplomasi dünya çapındaki uluslarla kazan-kazan senaryosuna dayalı temaslar kurmaktan ibarettir, tıpkı ABD ile iyi ilişkilerim olduğu gibi, aynı şekilde Rusya ile de iyi ilişkilerim olacak. Bu şekilde devam edeceğim" cevabını verdi.

'PUTİN BİTİRMEK İSTİYOR AMA SAVAŞ UZUN SÜRECEK'

Erdoğan, Ukrayna savaşı hakkında Putin ile yaptığı görüşmelerle ilgili soru üzerine de şunları anlattı:

"Çok açık ve net olmak gerekirse, bu savaşın uzun süreceği ve savaşın bir an önce bitmeyeceği çok açık. Çok umutlu olmak istiyoruz. Sayın Putin de aslında bu savaşın bir an önce bitirilmesinden yana. Ben sadece onun sözlerine göre bunu söylüyorum, Sayın Putin, bu savaşın bir an önce bitirilmesini istiyor. Onun söylediği şey bu ve onun sözlerine inanıyorum."

'PUTİN'LE KIRIM İÇİN YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE BAŞARILI OLAMADIM'

Diğer yandan Putin ile 2014'te Kırım konusunda görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu görüşmelerde başarılı olamadım ve onların Kırım'dan çekilmesini sağlayamadım. Bunun şu anda da mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bence bunu sadece zaman gösterecek" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar