14 Mayıs’ta seçimi boykot eden Ağrı’nın Ergözü köyü bugün sandığa gitti

14 Mayıs’ta seçimi boykot eden Ağrı’nın Ergözü köyü bugün sandığa gitti
14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde sandığa gitmeyerek seçimi boykot eden eden Ağrı’nın Ergözü köyü bugün sandığa gitti.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlandı. Van Hakkari ve Ağrı’da sabah saatlerindeki sakinlik saatler ilerledikçe yerini yoğunluğa bıraktı. Üç kentte de oy kullanma işleminin genel itibarıyla sorunsuz geçtiğini söylemek mümkün. Van’daki katılım akşam saatlerinde yoğunluk kazandı.

14 MAYIS’TA SEÇİMİ BOYKOT EDEN AĞRI’NIN ERGÖZÜ KÖYÜ BUGÜN SANDIĞA GİTTİ

14 Mayıs’taki birinci tur oylamasında Kılıçdaroğlu’nun yüzde 65’ini aldığı Ağrı’da da oy kullanma işlemi olaysız geçti. Bir önceki seçimlere göre burada da katılım daha düşük seyretti. Bir önceki seçimde köylerine bağlantı yolunun verilmemesi üzerine seçimleri boykot eden Eleşkirt ilçesine bağlı Ergözü köyü sakinleri, bugün sandığa gitti. Köy muhtarı Ömer Kahraman, 14 Mayıs’taki boykotun ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerin kendilerine sorunlarını çözeceğini söylediğini ve kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi. Kahraman, bu gelişme üzerine köy sakinlerin bugün sandığa gittiği bilgisini verdi.

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 191 bin 106 ve Kemal Kılıçdaroğlu 334 bin 192 oy aldığı Van’da 2 bin 294 sandığın kuruldu. 706 bin 611 seçmenin bulunduğu kentte öğle saatlerine kadar sandığa gitme oranı oldukça düşük seviyede seyretti. Ancak saatler ilerledikçe özellikle birçok okulda yoğunluk arttı. Akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğa rağmen katılımın 14 Mayıs’ın gerisinde kaldığı tahmin ediliyor. Öte taraftan kentteki siyasi parti temsilcileri hem sosyal medyadan hem de yaptıkları ziyaretlerde halkı oy kullanmaya davet etti.

Kentte, geniş güvenlik önlemleri alındı. Yine siyasi partiler ile Van Barosu’na bağlı avukatlar, seçim güvenliğini sağlamak için gün boyunca sahadaydı.

HAKKARİ’DE TOPLU OY KULLANILDIĞI İDDİASI

14 Mayıs’taki seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun rekor oy aldığı Hakkari’de 186 bin 155 seçmen için 590 kuruldu. Burada da oy kullanma işlemi, akşam saatlerinde yoğunluk kazandı.

Ancak Derecik ilçesinde toplu oy kullanıldığı iddia edildi. İddiaların gündeme geldiği Samanlı Köyü’ne giden Yeşil Sol Parti Milletvekili Onur Düşünmez ve bazı avukatların köyde bulunan AKP ve Yeniden Refah Partili sandık görevliler tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Öne Çıkanlar