Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi sona erdi: Bir buçuk saat sürdü, açıklama yapılmadı

Erdoğan 40 gün sonra CHP’ye iade-i ziyarette bulundu. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Seda TAŞKIN


ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 40 gün sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette etti. Ziyaret yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan herhangi bir açıklama yapmadan CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Özel, Erdoğan'a aracına kadar eşlik etti.

Özgür Özel, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını değerlendirmek üzere kurmayları ile toplantıya başladı.

ELİTAŞ VE TAN EŞLİK ETTİ

Bir buçuk saat süren ziyarette Erdoğan'a, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken, Özel’e ise CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU BULUNAN BAYRAK YERLEŞTİRİLDİ

Özel Cumhurbaşkanını CHP genel merkez önünde karşıladı. İki siyasetçi kameralara el sıkışarak poz verdi. CHP genel merkezinde saat 16.00’da başlayan görüşmede Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak yerleştirildi. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibinden yetkililer de CHP Genel Merkezi'ne gelerek hazırlıkları yerinde gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı diğer ziyaretlerde çok sayıda koruma eşlik ederken, CHP Genel Merkezi’ne sınırlı sayıda koruma ile geldi. Erdoğan’a üç araç eşlik ederken, önceki programlarının aksine yoğun bir güvenlik önlemi alınmadığı görüldü. Erdoğan'ın diğer ziyaretlerinde sık olarak görülen helikopterlerin alanda uçuşu bu ziyarette gerçekleşmedi.

MESİR, MOR REYHAN, KEÇİ BOYNUZU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meyve suyu, çay ve kahve ikramının yanı sıra mesir, mor reyhan ve keçi boynuzu çayı da ikram etti.

whatsapp-gorsel-2024-06-11-saat-16-31-44-000db7f8.jpg

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Erdoğan’ın gelmesine dakikalar kala CHP Genel Merkezi’nde güvenlik önlemleri arttırıldı. CHP Genel Merkezi'nin çevresinde bulunan kimi noktalara keskin nişancılar yerleştirilirken, binanın üst katlarında köpekli arama gerçekleştirildi.

chp-erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, en son 2006 yılında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu. Erdoğan’ın yapacağı bu ziyaret 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi'ne yapacağı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Görüşmenin sonrasında ise kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı belirtiliyor. Özel’in makam odasında yapılacak tek değişiklik ise her zamanki kabullerdeki Özel’in oturduğu koltuğun eşi Erdoğan için hazırlanacak. Erdoğan’ın Özgür Özel karşılayacak.

İKİ İSMİN NOT TUTMALARI BEKLENİYOR

Yapılacak ziyarette ilk görüşmedeki yer alan isimler bulunacak. Erdoğan’ın yanında AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan olacak. İki ismin, ilk görüşmede de olduğu gibi konuşmaların kayda geçmesi adına not tutmaları bekleniyor.

BASININ KATLARA GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK

Erdoğan’ın CHP’ye yapacağı ziyarette geniş güvenlik önlemi alınacak. CHP Genel Merkezi'nin girişinde 600 kişilik salonun önü ve bahçenin bir kısmı basın için çalışma alanı olarak hazırlandı. Bu alanın dışında çalışmalara ve ziyaret esnasında basının katlara çıkmasına izin verilmeyecek. Basın mensupları kendileri için hazırlanan alanda ziyareti takip edecek.

Öte yandan aynı partili Özgür Özel’in makam odasında bulunan Gezi protestolarında ölenlerin fotoğraflarının da kaldırılmayacağını aktardı.

Ayrıca bugün gerçekleşecek ziyaretten dolayı CHP yarın grup toplantısını yapmayacak.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Görüşmede iki liderin gündemi farklı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması beklenirken, Özel’in gündeminde ise Gezi Davası, Kayyım uygulamaları, Emine Şenyaşar’ın durumu, Meclis gündemi, emekli ve asgari ücret zammı, gezi tutukluları, Can Atalay meselesi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, açıklanan hububat ve çay fiyatları, emekli ve çiftçilerin sorunları gibi konuları gündeme getirmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’nde olduğu süre boyunca cumhurbaşkanı protokolü uygulanacağı belirtildi.

Görüşmenin ardından Özel’in kurmaylarını bilgilendirmek adına MYK’yı toplaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar