Erdoğan-Özel görüşmesinin detayları belli oldu: Özel, kayyım ve gezi tutuklularını gündeme getirecek

Erdoğan-Özel görüşmesinin detayları belli oldu: Özel, kayyım ve gezi tutuklularını gündeme getirecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın CHP’ye yapacağı ziyaretin detayları belli oldu. Oturma düzeni, yan yana iki koltuk şeklinde düzenlenecek. Özel, görüşmede kayyım ve gezi tutuklularını gündeme getirecek.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) iadeyi ziyaret gerçekleştirecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyareti sırasında oturma düzeni sorunu yaşanmıştı. CHP’deki ziyarette bu konunun aşılması için yan yana iki koltuk konulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Özel’i saat 16.00’da ziyaret edecek. özel görüşmede kayyım uygulamalarını da gündeme getirecek.

Özel’in Erdoğan’a yaptığı ziyarette, Erdoğan'ın yanındaki bir koltuğun boş olduğu dikkat çekmiş ve Özel'in bu oturma planından rahatsız olduğu belirtilmişti. Bu durumun CHP Genel Merkezi’nde yeniden yaşanmaması için iki tarafın protokolden sorumlu yetkilerin bir araya geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP Genel Merkezi önünde karşılayacak. Görüşmede iki lidere yine iki kişi eşlik edecek. Eşlik eden kişilerin bir önceki görüşmede de yanlarında olan Namık Tan ve Mustafa Elitaş olması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI FORSU OLAN TÜRK BAYRAĞI ASILACAK

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, oturma düzenin yan yana iki koltuk şeklinde düzenleneceği öğrenildi. Bu şekilde koltuk tartışmasının yeninden gündeme gelmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne gelişinde bayrak direğine Cumhurbaşkanı forsu olan Türk Bayrağı asılacak.

BASINA ÖZEL ALAN AYRILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini takip edecek olan basın mensuplarına da özel alan ayrılacak. Erdoğan’ın girişinde gazeteciler fuaye alanı olarak kullanılan alanda görüşmeyi takip edecek. Erdoğan’ın girişi ve çıkışı sırasında da yine bu alandan görüntü almaları sağlanacak.

ÖZEL KAYYIM UYGULAMASINI DA GÜNDEME GETİRECEK

Ziyaretin ana konusunu siyasette yumuşama, yeni sivil anayasa çalışmaları, Meclis gündemi, emekli ve asgari ücret zammı, gezi tutukluları, Can Atalay meselesi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, açıklanan hububat ve çay fiyatları, emekli ve çiftçilerin sorunları gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Artı Gerçek’e konuşan bir partili, yarın gerçekleşecek Erdoğan-Özel görüşmesinde kayyım konusunun da gündeme geleceğini söyledi. CHP olarak kayyım uygulamalarına karşı olduklarını belirten partili, “Burada sadece belediye başkanı değil, belediye meclis üyelerinin de görevini son veriliyor. Yerine vali kayyım olarak atanıyor, bu uygulamaya da karşıyız” dedi.

Öte yandan aynı partili Özgür Özel’in makam odasında bulunan Gezi protestolarında ölenlerin fotoğraflarının da kaldırılmayacağını aktardı.

CHP’DE KÖPEKLİ ARAMA YAPILACAK

Yarın Cumhurbaşkanı gelmeden önce protokol kurallarının işleteceğini belirten partili, kontrol amaçlı köpekli arama gerçekleşeceğini söyledi. Bu uygulamanın ise tüm ziyaretlerde protokol kuralları kapsamında uygulandığını aktardı.

Erdoğan-Özel görüşmesi nedeniyle CHP yarın grup toplantısını yapmayacak.

18 YIL ARADAN SONRA İLK ZİYARET

Erdoğan, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti. Erdoğan CHP Genel Merkezi’nin açılışı sonrası dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etmişti.

Öne Çıkanlar