6'lı masanın kararlaştırdığı 'Ortak Çalışma Grubu' ilk toplantısını yaptı

6'lı masanın kararlaştırdığı 'Ortak Çalışma Grubu' ilk toplantısını yaptı
6'lı masada kurulmasına karar verilen "Ortak Çalışma Grubu"nun ilk toplantısı bugün yapıldı.

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışması yürüten CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarının, ortak politikalar üzerinde çalışmak amacıyla kurulmasına karar verdikleri "Ortak Çalışma Grubu" bugün ilk toplantısını yaptı. Toplantıya DEVA Partisi ev sahipliği yaptı.

DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde yapılan ilk toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakcı, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp katıldı.

Altılı masanın 2 Ekim’de CHP Genel Merkezi’ndeki toplantısının ardından yayınlanan ortak bildiride, "Ülkemizin önemli temel politika alanları için ortak bir çalışma grubu kurulmasına, halkımızın menfaatleri doğrultusunda ortak politikalar belirlenmesine ve bu politikaların ortak taahhütlerimiz olarak kamuoyuna ilan edilmesine karar verdik" ifadeleri kullanılmıştı. (ANKA)

Öne Çıkanlar