Ahmet Şık'tan 10 soru: “Ali Osman Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki var?"

Ahmet Şık'tan 10 soru: “Ali Osman Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki var?"
TİP Milletvekili Ahmet Şık, uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla tutuklanan Ali Osman Akat'ın bağlantılarını Meclis gündemine taşıdı.

TİP Milletvekili Ahmet Şık, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan L'ACTONE'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ı ve bağlantılarını Meclis gündemine taşıdı.

 

"Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki vardır?" diyen Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Şık'ın Oktay'a yönelttiği 10 soru şöyle:

 

1- Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki vardır?

 

2-Aralarında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olduğu birçok bakan ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını kendi internet sitesinde yayınlayan Akat’ın uyuşturucu ticareti yaptığına dair istihbarat birimleri tarafından yapılmış herhangi bir çalışma var mıdır?

 

 

3- Devlet erkanına bu kadar yakın olabilen bir kişinin uyuşturucu taciri olduğuna dair istihbarat birimlerinin bir raporu veya çalışması yoksa bu istihbarat zafiyetinin gerekçesi nedir?

 

4- Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Kolombiya-Panama-Almanya-İstanbul rotasıyla getirilen kokain Alman Gümrük Bürosu tarafından tespit edilmiş ve Türkiye’ye bildirilmiştir. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekiplerinin kokain yüklerini teslim aldıktan sonra Savcılığın talimatıyla kontrollü teslimat yapılmasına karar verilmiş ve kokainlerin yerine kum dolu paketler konulmuştur. Kontrollü teslimatta suça konu yüklerin değiştirilmesi kararı hukuki midir? Değilse kimlerin dahliyle bu karar alınmış ve neden böyle bir uygulamaya gidilmiştir?

 

5-Ali Osman Akat’ın uyuşturucu ticareti medeniyle tutuklandığı operasyonun 4 ay boyunca kamuoyundan gizlenmesinin gerekçesi nedir? Bu gizliliğin nedeni Akat’ın siyasi iktidarla olan yakınlığı mıdır?

 

6-Ali Osman Akat’ın 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakılmasının gerekçesi nedir? Neden 3. kez gözaltına alındığında tutuklanmıştır?

 

7-Ali Osman Akat’ın 2 kez gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasında siyasi iktidara mensup kişilerin bir etkisi olmuş mudur?

 

8-Ali Osman Akat’ı serbest bırakan yargı mensupları ile ilgili adli ve idari soruşturma açılmış mıdır?

 

9- Uluslararası kaçakçılığın ortaya çıkarıldığı operasyona Alman makamlarının dahli olmasaydı yine de Akat’ın tutuklanabilecek miydi?

 

10-Ali Osman Akat’a ait Tekirdağ merkezli L’ACTONE firmasına ait dezenfektanın TBMM yerleşkesinde kullanılması kararı kim tarafından verilmiştir? TBMM’de kullanılacak ürünlerin temini nasıl bir yöntemle yapılmaktadır? Söz konusu ürünler için kaç firmadan teklif alınmıştır? L’ACTONE şirketinin tercih edilmesinin nedeni nedir? Söz konusu firmadan ürün alınmasına aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un etkisi olmuş mudur? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?

 

NE OLMUŞTU?

 

Kolombiya’dan ‘kozmetik ürün’ adı altında gönderilen kargo paketinde 111 kilo kokain çıktı. Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi aralık ayında tutuklandı. Kamuoyu bu olayı 13 Nisan'da Sabah gazetesinin haberiyle öğrendi. Haberin ardından Akat'ın aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da olduğu AKP'liler fotoğrafları sosyal medyada yer aldı.

 

Öne Çıkanlar