Akbelen direnişçisi Esra Işık için nöbet eylemi başladı
Tutuklanan Akbelen direnişçisi Esra Işık için yaşam savunucuları ve köylüler, adalet nöbetine başladı
Artı Gerçek- Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de Limak şirketinin Akbelen Ormanı'ndaki kömür madeni için acele kamulaştırma kararına karşı direndiği için tutuklanan Esra Işık için köy halkı ve yaşam savuncuları Atapark Meydanı’nda adalet nöbeti başlattı.
İkizköy, Çamköy, Karacahisar'dan köylüler, "Toprağıma, zeytinime, geleceğime dokunma", "Esra Işık'ı alacağız” ve "Şirketlerin değil köylünün yanında olun" dövizleri açarak, "Esra'ya özgürlük" sloganı attı.
Köylülere Milas, Bodrum ve Menteşe ilçelerinden gelen birçok kişi de destek verdi.
HER HAFTA SONU OLACAK
Akbelen için mücadele eden köylülerin ve yaşam savunucularının avukatı İsmail Hakkı Atal da nöbete destek verdi. Avukat Atal, "Esra Işık'ın tutukluluğuna yapılan itiraz dün reddedildi. Bunun üzerine köylüler adalet nöbeti eylemine başladı. Esra Işık, tahliye edilene kadar her hafta sonu 11.00-16.00 saatleri arasında nöbet eylemi sürecek. AKP sermayesinin halk üzerindeki zulmü devam ediyor. Bu baskı ve zulmün göstergesidir Esra Işık'ın tutuklanması. Buna karşı bir adalet arayışıdır, nöbet eylemi’ dedi.
NE OLMUŞTU?
Zeytinliklerdeki acele kamulaştırma kararına karşı mücadele yürüten Esra Işık, 30 Mart'ta gözaltına alındıktan sonra Şakran Kapalı Kadın Cezaevi'nde konuldu. Tutukluluğa itiraz başvuruları reddedilen Işık, davanın ilk duruşmasında da tahliye edilmedi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)
Akbelen’de direniş kazandı: Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararıÇevre
Akbelenli kadınlardan 1 Mayıs mesajı: Topraklarımıza ve evladımız Esra'ya özgürlükEmek
Akbelen direnişçisi Esra Işık tahliye edilmediÇevre
Akbelen direnişçisi Esra Işık 27 Nisan'da hakim karşısına çıkacakÇevre
DEM Parti’den Akbelen tutuklamalarına tepki: 'Mücadele edenler değil, doğayı talan edenler yargılanmalı'Güncel
Esra Işık'ın ardından Başaran Aksu da tutuklandıGüncel
Akbelen direnişçisi Esra Işık'ın tutukluluğuna itiraz reddedildiÇevre
Akbelen direnişçisi Esra Işık'ın annesi: Kızımı susturamayacaklarÇevre