AKP başörtüsü referandumunu seçimle birlikte yapma niyetinde

AKP başörtüsü referandumunu seçimle birlikte yapma niyetinde
Habertürk yazarı Kübra Par'a konuşan üst düzey bir AKP'li yetkili, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile birlikte başörtüsü referandumunu da yapmayı planladıklarını söyledi. Referandum için AKP'nin muhalefetin de desteğini alması gerekiyor

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü ilk kez duyurduğu başörtüsü ile ilgili referandum çağrısı ile ilgili AKP'nin hazırlık içerisinde olduğu iddia edildi.

Habertürk yazarı Kübra Par’a konuşan AKP’li üst düzey yetkili, yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde, Erdoğan'ın amaçladığı referandumun da yapılacağını söyledi.

Par, yazısında, AKP'li bir yetkiliye, "Referandum yapmak israf değil mi?" diye sorduğunu aktardı ve yetkilinin kendisine "referandum için ayrı bir tarihe gerek yok ki o da seçim günü yapılabilir” dediğini belirtti. Seçime daha yedi-sekiz ay olduğunu hatırlatılınca da aynı yetkili “Önemli değil, takvimi ona göre ayarlanabilir” cevabını verdi.

REFERANDUM İÇİN MUHALEFETİN DE DESTEĞİ ŞART

AKP, seçim günü referandum yapmayı planlasa da bunun için muhalefetin desteğini almak zorunda. Anayasa değişikliği için 400 milletvekilinin oyu gerekli. 360 ile 400 arasında kalırsa referanduma götürme şartı var. Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçmesi ve Eşref Fakıbaba’nın istifasının ardından AKP'nin 286, CHP’nin 134, HDP’nin 56, MHP’nin 48, İYİ Parti’nin 37 milletvekili bulunuyor.

AKP, MHP ve BBP'nin toplam milletvekili sayısı ise 335. CHP ve İYİ Parti, geçtiğimiz hafta referanduma hayır diyeceklerini açıklamıştı. AKP'nin referandum planının gerçekleşmesi için en azından 37 milletvekili olan İYİ Parti'nin tavrının değişmesi gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar