Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Gel bu işi referanduma götürelim

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Gel bu işi referanduma götürelim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü için yasa teklifine bu kez "bu işi referanduma götürelim" diyerek karşılık verdi. Aileyi koruyacak maddelerin de yer aldığını söylediği anayasa teklifi için çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasının başında, yarın yapacağı Diyarbakır ziyaretine değinen Erdoğan, "Yarın Diyarbakır'dayım, akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı. Şimdi saat 12, 1... Herkes sabaha kadar oralarda eğleniyor. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük talebimizi sessiz devrimlerle karşıladık." dedi.

BAŞÖRTÜSÜ ÜÇÜN REFERANDUM ÇAĞRISI

Erdoğan, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdraroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiği başörtüsü ile ilgili yasa değişikliğini ile ilgili de konuştu. Daha önce, Kılıçdaroğlu'nun teklifine 'anayasa değişlkliği' teklifi ile karşılık veren Erdoğan bu kez referandum dedi ve şöyle konuştu:

"Sapkın akımların dayatmalarına karşı ailenin korunmasını da ekleyerek anayasa değişikliği teklifinin hazırlığına başladık, bakalım kim nasıl bir tavır içine girecek. Yeterli çoğunluk sağlanırsa Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa, ülkemizi yeni, sivil anayasaya kavuşturma mücadelemizi inşallah seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta ilk defa bugün açıklıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, bunu da yapabiliriz. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin."

YA ADAY OL YA DA ADAYINI SÖYLE

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na adatlığını açıklama çağrısını da yineledi. CHP liderine "Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim." diye seslendi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar