AKP’de 'danışman' hareketliliği iddiası: 'Erdoğan'a zarar veriyorlar, hepsi gözden geçirilmeli'

AKP’de 'danışman' hareketliliği iddiası: 'Erdoğan'a zarar veriyorlar, hepsi gözden geçirilmeli'
Sedat Peker’in ‘rüşvet ağı’ iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının AKP içinde hareketliliğe neden olduğu ve ‘gözden geçirilmeleri gerektiğinin’ konuşulduğu öne sürüldü.

Siyaset ve mafya ilişkilerine dair çeşitli açıklamalarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in rüşvet ve yolsuzluk ağı iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının iktidar partisinde ‘rahatsızlık’ yarattığı ileri sürüldü. Kulis bilgisine göre, söz konusu danışmanların AKP’ye zarar verdiği ve ‘temizlenmesi gerektiği’ dillendiriliyor.

Peker’in rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Taranoğlu görevden alınmış, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da istifa etmişti. Peker’in iddialarıyla ilgili muhalefet partilerinin neredeyse tamamı savcılıklara suç duyurusunda bulunurken, yargının söz konusu başvuruları nasıl sonuçlandıracağı da önümüzdeki süreçte belli olacak.

Büyük tepki çeken Saray’a kadar uzanan ‘rüşvet ağı’ iddialarının AKP’de ise hareketliliğe neden olduğu iddia edildi.

Duvar’da yer alan kulis aktarımına göre bir parti yöneticisi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi danışmanı Serkan Taranoğlu’nu tanımadığını, "birilerinin referansıyla danışman yapılmış olduğunu" öne sürdü. Yaşanan bu olaydan sonra Cumhurbaşkanlığında bu şekilde görev yapan herkesin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ve bunların hem Cumhurbaşkanına hem de AKP’ye ciddi zarar verdiğini söyleyen partili, "Bunlar kimdir, nedir, hepsinin baştan aşağı gözden geçirilmesi gerek" değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne süren Sedat Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söylemişti. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL "rüşvet" istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaşmıştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Daha sonra Taranoğlu'nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, "Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak'ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak'tır" iddiasında bulunmuştu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'Saray'a uzanan rüşvet ağı' paylaşımlarından sonra söz konusu iddialarda adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanlığı'ndaki ve AKP'deki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı. Karaca "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile 2018 Ekim ayından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi, olarak görev yapıyorum" demişti. Karaca, Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki (SPK) rüşvet skandalında ismi geçen ve Erdoğan tarafından görevden alınan Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu için de "Savcılık çağırsın Serkan Taranoğlu’nu ve ne biliyorsa savcılığa söylesin" şeklinde konuşmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar