AKP kulisi: Pazar günü açıklanacak İstanbul adayı Murat Kurum

AKP kulisi: Pazar günü açıklanacak İstanbul adayı Murat Kurum
Erdoğan’ın, 31 Mart yerel seçimlerinde, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacaklarını duyurmasının ardından, siyasi kulisler hareketlendi. AKP kulislerine göre, İBB Başkanlığı’na, Murat Kurum aday gösterilecek.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayını pazar günü açıklayacağını duyurmasının ardından, AKP kulislerinde bu ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum olacağı konuşuluyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için yasal süreç resmen başladı.Yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde bir yandan seçim hazırlıkları için çalışmalar yürütülürken, 'seçim iş birliği' arayışlarına dönük görüşme trafiği de hız kazandı.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra, kongre ve kurultay süreçlerini tamamlayan iktidar ve muhalefet partilerinde ana gündem maddesi, yaklaşan yerel seçimler. Seçime az bir zaman kala siyasi partiler, yerel seçim stratejilerine son şeklini veriyor.

AKP'NİN ADAYI MERAK KONUSU

AKP, 2019’da kaybettiği başta İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri yeniden kazanmayı amaçlıyor. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının Ekrem İmamoğlu olarak duyurulmasının ardından AKP'nin İBB adayı da merak konusu oldu.

AKP'nin İBB adayı olarak son zamanlarda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Bakan Murat Kurum ve AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun adı geçse de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adı daha çok gündeme gelmeye başladı.

AKP KULİSLERİ: O İSİM MURAT KURUM

Erdoğan, İstanbul için isim açıklamadı ve adayı Pazar günü açıklayacaklarını duyurması, parti kulislerini hareketlendirdi.

BBC Türkçe'den Ayse Sayın'ın haberine göre, AKP kulislerine, Erdoğan’ın Pazar günü İBB adayı olarak açıklayacağı ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu bilgisi yayıldı.

Kurum, AKP’nin, Erdoğan’ın katılımıyla, 18 Aralık’ta yapılan 'temayül yoklaması'nda, en çok tercih edilen 5 isimden biriydi.

AKP’nin temayül yoklamasında Kurum’un yanı sıra, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Ulaştırma Bakanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergun ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, en çok tercih edilen ilk 5 isim olmuştu.

Erdoğan’ın, kamuoyu anketlerini ve seçim kampanyasını da dikkate alarak tercihin Kurum’dan yana kullandığı belirtiliyor.

İktidar partisi kaynakları, İstanbul’da seçim kampanyasını kentsel dönüşüm ve depremin zararlarına karşı alınacak önlemler üzerine oturtacağı belirtilen Erdoğan’ın, TOKİ deneyimi olan ve uzun süre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Kurum’u tercih ettiği yorumu yapılıyor. Son anda bir değişiklik olmazsa, Pazar günü açıklanacak ismin de Kurum olacağı dile getiriliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar